Пике: Клубът се нуждае от промени, готов съм да си тръгна

Спорт 15.08.2020 10:22 Снимка: ДНЕС+

Пике: Клубът се нуждае от промени, готов съм да си тръгна

Един от най-опитните играчи на Барселона Жерард Пике призна, че е “съсипан” след унизителната загуба от Байерн Мюнхен с 2:8 в четвъртфиналите на Шампионската лига миналата вечер. Каталунците бяха тотално надиграни от своя съперник и за пета поредна година приключиха с участието си в надпреварата на тази фаза.

“Съсипани сме, но може би по-точната дума е, че изпитваме срам. Не можем да си позволим да играем така, защото това не е първият, вторият или третият път, в който се случва нещо подобно. Всички трябва сериозно да се замислим, клубът се нуждае от много промени, и не говоря за играчите или треньора. Не искам да соча с пръст никого, но клубът се нуждае от промени на структурно ниво. Ако отборът се нуждае от нова кръв, за да промени своя курс, аз не съм недосегаем и ще бъда първият, който си тръгва, ако се налага. Ударихме дъното. Всички трябва да помислим добре какво е най-добро за Барса”, коментира със сълзи на очите Пике след историческото поражение.

Наставникът на Барселона Кике Сетиен не разкри дали си тръгва след изключително тежката загуба от Байерн Мюнхен с 2:8 в четвъртфиналите на Шампионската лига, макар и според всички медии в Испания той да е сигурен пътник.

“Не искам да коментирам думите на Пике, защото съм тук само от шест месеца, но очевидно в тях има истина. В момента изпитваме огромно разочарование и единственото, което можем да направим, е да си изведем поуките за бъдещето. Барса е велик клуб и тази загуба ще ни нанесе големи щети. Очевидно ще трябва да има промени. Истината е, че това е непоносимо болезнена загуба”, коментира Сетиен.

Според информациите ръководството на каталунците дори вече е набелязало фаворит за нов треньор на тима – Маурисио Почетино, който за последно води Тотнъм.

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827