Петър Жеков: Какво по-хубаво от това Камбуров да ме мине срещу Левски

Спорт 25.08.2021 13:03 Снимка: ДНЕС+

Петър Жеков: Какво по-хубаво от това Камбуров да ме мине срещу Левски

Петър Жеков прие спокойно изравняването на головия му рекорд от Мартин Камбуров.

В понеделник 40-годишният таран вкара 253-ия си гол в родния елит и така изравни по този показател иконата на ЦСКА.

Според него идеалният вариант, в който стрелецът може да подобри постиженижето, е в сблъсъкa срещу Левски тази събота на "Георги Аспарухов".

„Браво. Много добре. И още 100 гола, ако може да вкара момчето - не ми пука. Той играе и на 40 години, a мен още на 30 ме освободиха. Къде е Киро на кирия?“ - запита риторично голмайстор №1 на ЦСКА за всички времена.

„Мен, ако ме бяха оставили да играя не до 40 като него, а само още 2-3 години, нямаше да имам стигане. Гледах мача на Берое с Ботев Враца. Чух и изказването на Мартин Камбуров по мой адрес след двубоя, като каза, че съм му служел за вдъхновение. Браво, така трябва. Нека да продължи да вкарва момчето. Като го гледам, нито има проблем с килограмите на тези години, нито с физиката. Аз много отдавна му пожелах да ме надмине. Той сигурно е забравил, но аз помня. На едно награждаване му дадох купа за голмайстор номер едно и още тогава му пожелах да ме задмине, ако може“, припомни си Петър Жеков.

„Какво по-хубаво от това да ме мине точно срещу Левски. Ако Берое играят така, както срещу Ботев Враца, със сигурност ще бият на „Герена“. А Ботев Враца този сезон са добри, така че като гледам Левски, спокойно може да загуби този мач, даже една „тройка“ от Берое не им мърда, категоричен е той./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448