Павел Колев: Поканата от Локо (Пд) е голямо признание за мен

Спорт 08.06.2023 15:23 Снимка: ДНЕС+

Павел Колев: Поканата от Локо (Пд) е голямо признание за мен

Собственикът на клуба Адам Сотков увери, че се изчистват задълженията към футболистите

Поканата от "Локомотив" (Пловдив) е голямо признание за мен. Това заяви новият изпълнителен директор на "черно-белите" Павел Колев, който е бивш журналист на "24 часа" на пресконференция на клубния стадион. Той добави, че започва работа в клуб с големи възможности, подкрепян от най-верните фенове в България. Новият шеф беше категоричен, че ще защитава интересите на Локо с всички сили. Смята да направи промени, след като се запознае със служителите на клуба и с неговата документация. Ще има и нови хора в екипа. Първият е административният директор Антон Иванов, който също беше представен пред медиите.

"Важно e като професионален клуб като  "Локомотив" да се развива, да играе по-добре и са генерира приходи. Ще се опитаме да създадем необходимата организация за това" каза още Колев. Той добави, че вчера е говорил със старши треньора Александър Томаш. Предстоят промени в отбора и лятната му подготовка. лагерът  на тима  ще започне на 25 юни. Томаш има договор за още една година е запазва поста си.

Единият от собствениците на "Локомотив" (Пд) Адам Сотков заяви, че са му били нужни 4 месеца да намери изпълнителен директор и се е спрял на Павел Колев заради неговите знания и професионализъм. Шефът на "черно-белите" добави, че е доволен от петото място на отбора в завършилия шампионат на Efbet лига. Той поясни, че се предприемат първите стъпки клубът да може да се издържа. За това ще е необходима завършването на строежа на стадиона, налагането на играчи от собствената школа и участия в евротурнирите. Другият собственик Христо Крушарски се е ангажирал два изгради два терена на базата в район "Тракия". До месец и половина ще се проведе Общо събрание на клуба за избор на нови членове на Управителния съвет, увери Сотков.

.Адам Сотков призна, че през изминалия сезон е имало забавяния на заплатите. Те обаче се изчистват и чужденците вече са си получили дължимото. На българите ще бъде платено до края на тази седмица. Шефът добави, че се надяват бюджетът на Локо да остане същия и през новия сезон, но са възможни и промени след обсъждане с Павел Колев.

"Локомотив" (Пд) е подписал нов спонсорски договор за три години с Winbet. Представителката на компанията Десислава Иванова заяви, че е доволна от сътрудничеството с "черно-белите" и им пожела успехи в бъдеще. Тя получи и новия екип на тима за следващия сезон.

 Валентин Николов от фирмата Joma показа екипите, с които Локо ще играе през новото първенство.

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827