Пълен капацитет от фенове за финала на Световното по снукър

Спорт 07.04.2021 17:30 Снимка: ДНЕС+

Пълен капацитет от фенове за финала на Световното по снукър

Шефилдският театър Крусибъл ще бъде запълнен за финала на Световното първенство по снукър, което означава, че няма да има рестрикции за фенове.

Рони О‘Съливан ще търси седма световна титла, с което да изравни рекордьора Стивън Хендри, и привържениците ще имат възможност да видят дали „Ракетата“ ще успее да защити трофея си от 2020. Световният снукър тур потвърди в сряда, че ще има зрители в почти всички сесии за най-престижната надпревара в спорта като част от пилотната схема на британското правителство за постепенно завръщане на фенове. Докато запалянковците ще се завръщат постепенно в Шефилд, финалът се очаква да бъде наблюдаван на живо от пълен капацитет в Крусибъл.

За първи кръг – между 17-21 април, ще бъде запълнен 33% от капацитета. Ще има мерки за социална дистанция подобни на тези от Световното през 2020, като ще се спазва 1 м дистанция между различните притежатели на билети. За втори кръг, между 22-26 април, ще има 50% запълнен капацитет. Резервиралите билети ще бъдат групирани по един или двама и наличните седалки ще бъдат разпределени в залата, за да се избегне сядането на различни партиди. Няма да има социална дистанция, въпреки че ще се изисква носенето на маски.

Четвъртфиналите и полуфиналите, между 27 април-1 май, ще бъдат със 75% капацитет. Няма да бъде възможно да се избегне сядането на различни партиди една до друга. Няма да има социална дистанция, но отново ще се изисква носенето на предпазни маски. Финалът на 2-3 май ще се проведе без рестрикции по отношение брой фенове – очаква се пълен капацитет. Отново няма да има възможност за спазване на социална дистанция, но ще се изискват предпазни маски.

През 2020, турнирът първоначално бе насрочен за 18 април-4 май, но квалификационните кръгове и мачовете от основната схема бяха отложени в резултат на пандемията от коронавирус. Събитието бе едно от първите, което позволи публика на живо, но още в откриващия ден бе оповестено, че няма да има фенове до края на надпреварата. Ограничен брой привърженици стана свидетел на случилото се в последните два дни от шампионата, когато О‘Съливан триумфира с короната след успех над Кайрън Уилсън с 18-8./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543