От ЦСКА не са представили всички необходими документи за "Армията"

Спорт 15.06.2023 08:25 Снимка: ДНЕС+

От ЦСКА не са представили всички необходими документи за "Армията"

„Още през 2019 г. съм издал виза за проектиране, в която съм вписал 3 задължителни условия – проектът за ремонт на стадион Българска армия да се съгласува с Министерството на културата, с РИОСВ и с проектанта на ПУП-а на Борисова градина - проф. Ат. Ковачев. Доколкото знам е изпълнено само последното условие и визата е съгласувана само с проф. Ковачев. С останалите 2 институции не знам да има положителен развой.”

Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков, цитиран от 19 минути, като предостави и визата, от която личи, че няма как в резерват, какъвто е Борисовата градина – не просто парк, да се извършат строителните дейности, които Гриша Ганчев и неговите врачански партньори и спонсори желаят.

Уточнява се също, че проектът за ПУП на Ковачев е далеч от одобряване и е малко вероятно това да стане в рамките на година, а по-реалистично - години напред.

„Последно през месец май издадох нова виза за благоустрояване на пространството, разположено северозападно от съществуващата чашка на стадиона. До момента в НАГ не са внасяни проекти за стадиона, не знам и да са спазени изискванията за съгласуване с Министерство на културата и РИОСВ. Към настоящия момент съм се срещал многократно, както с представители на футболния клуб, така и със спортния министър и проектантите, които бяха ангажирани в този процес. Знам, че се работи, но не са представени документи, за да се коментира изобщо на реконструкцията на стадион Българска армия", казва още арх.Здравков пред сайта Столица.

CHF CHF 1 2.00392
GBP GBP 1 2.27435
RON RON 10 3.93108
TRY TRY 100 5.65578
USD USD 1 1.82243