Осветлението от “Армията” отива на Панчарево

Спорт 12.12.2023 14:31 Снимка: ДНЕС+

Осветлението от “Армията” отива на Панчарево

Здравко Здравков сам се удря, за да изкара наказание за ЦСКА

Някои неща от стадион “Българска армия” ще бъдат преместени на базата в Панчарево. Например прожекторите на осветлението, които още работят, могат да осветят някое от тренировъчните игрища. Все още не е взето решение за чимовете на терена, които са в сравнително добро състояние.

В близките дни ЦСКА ще обяви търг за разчистване на терена за възстановяването на стадиона, като преди това ще бъдат демонтирани на част от нещата, които още стават за ползване.

След това ще бъде търгът за строител, който да започне работа. Амбицията на смесеното дружество между ЦСКА и държавата е всичко да приключи в рамките на 18 месеца.

Клубът вече е наел офис за администрацията на “Васил Левски”, както и склад за фенмагазина. Той вероятно ще продължи да работи до разрушаването си.

От ремонта трябва да се облажи и аматьорският “Асеновец” (Асеновград), който трябва да получи 1000 седалки, стига да са останали толкова здрави след загубата в неделя.

Феновете на ЦСКА избесняха, след като стана ясно, че треньорът на вратарите на “Лудогорец” и националния отбор Здравко Здравков се самонаранява, за да изкара наказание за “червените”. На записите от мача се вижда ясно, че той се навежда, за да вдигне дръжката на лопата, запратена към триумфиращите играчи и ръководство на разградчани, и след това ляга все едно е нацелен в главата.

По принцип от ФИФА се опитват да избегнат точно такива триумфи пред агитката на загубилия отбор, каквато направиха от “Лудогорец”. Всички започнаха да скачат пред феновете на ЦСКА, като част от тях нахлуха на пистата. Густаво Бусато спря доста сериозен запалянко, тръгнал с лопата към празнуващите футболисти. Към тях полетя и топка, която удари един от играчите.

Доста интересни фигури се появиха на стадиона за последния му мач. Сред легендите като Христо Стоичков, Мартин Петров, Димитър Якимов бе и Методи Томанов. Точно той бе в основата на проекта “Лудогорец” с невероятния си нюх за играчи. След това работи и за ФК ЦСКА 1948. На трибуните, не в ложата се събраха Христо Янев, Евгени Йорданов и Тодор Янчев. Бившият капитан на “червените” Иван Бандаловски също бе сред публиката.

Поетът и автор на една от най-красивите песни на агитката Елин Рахнев се появи след близо 7-годишно отсъствие.

Йорданка Христова се зарече да се върне на стадиона, когато е готов, и отново да изпълни “Сърца червени” пред претъпканите трибуни.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549