Осъдиха нападател на Реал (Мадрид) за изнудване

Спорт 24.11.2021 18:32 Снимка: ДНЕС+

Осъдиха нападател на Реал (Мадрид) за изнудване

Карим Бензема получи присъда от една година лишаване от свобода условно

Карим Бензема получи присъда от една година лишаване от свобода условно от съда във Версай за изнудването на бившия му съотборник Матийо Валбуена. Звездата на Реал Мадрид ще плати и глоба от 75 хиляди евро. Решението на магистратите бе обявено часове преди нападателят да излезе на терена срещу Шериф Тираспол в Шампионската лига.

 
Случаят е от 2015 година, когато Валбуена бе изнудван с видеозапис със сексуално съдържание. Изнудвачите се опитали да вземат пари в замяна на това да не извадят на бял свят видеото.
 
Той обаче не се е съгласил да плати и тогава те се свързали с Карим Зенати, приятел от детството на Бензема, за да предупредят играча на Лион за опасността, която видеото крие, ако стане публично. Според прокуратурата и адвокатите на Валбуена от телефонни разговори между Бензема и Зенати става ясно, че има заговор да участват в изнудването.
 
Защитата на Бензема настоя на тезата, че заместването му е било изключително и само за да помогне на Валбуена, без никакви престъпни намерения, но показанията на жертвата ясно лансират обратната теза.
 
В крайна сметка Бензема бе осъден условно.  /tribune.bg
CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594