Николай Костов реши за основен играч

Спорт 06.11.2023 16:21 Снимка: ДНЕС+

Николай Костов реши за основен играч

Джавад ел Джемили лекуваше травма

Треньорът на Левски Николай Костов ще заложи сред титулярите на Джавад ел Джемили утре. Испанецът с марокански корени лекуваше травма и не взе участие в последните два мача на тима - загубата с 1:2 от Берое в Стара Загора и нулевото равенство с Арда, пише "Тема спорт".

21-годишният футболист вече тренира на пълни обороти със своите съотборници и наставникът на столичани ще може да разчита на него за гостуването на ФК ЦСКА 1948. Двубоят в Бистрица е във вторник от 17:30 часа. В Левски се усети липсата на Ел Джемили и Уелтън в споменатите двубои и столичани нямаха тази агресия в нападение, както бе предишните мачове. Испанецът е голмайсторът на отбора със своите пет попадения - вкара по два във вратите на Ботев Пловдив и Локомотив София и донесе успеха с 1:0 над Черно море. Той ще бъде много полезен заради малкото пространство, което играчите на ФК ЦСКА 1948 ще оставят пред вратата си на стадиона в Бистрица.

Николай Костов ще избира между две позиции, на които да заложи на Ел Джемили. Първият вариант е той да заеме позицията зад нападателя редом до Андриан Краев. Това означава, че на резервната скамейка ще остане Хасими Фадига. 21-годишният футболист бе взет на "Герена" като флангови играч, но след идването на Костов той е използван в средата на терена.

Другата опция пред треньора е да постави Ел Джемили именно на крилото за сметка на Марин Петков. 20-годишният българин не се представи на ниво в мачовете срещу Берое и Арда, когато трябваше да замести контузения Уелтън. На десния фланг за момента изглежда, че Роналдо е без алтернатива и въпреки пропуските му в нападение той е много полезен в атаките, като подпомага активно и Жереми Петрис при отбраната.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549