Неофициално: Левски има нов генерален спонсор

Спорт 16.10.2020 13:08 Снимка: ДНЕС+

Неофициално: Левски има нов генерален спонсор

Левски е на крачка да закърпи силно разклатеното си финансово състояние, твърди БЛИЦ, позовавайки се на собствени източници, според които ръководството на „сините“ е на финалната права за осигуряването на генерален спонсор.

Става въпрос за познатата австрийска компания Щрабаг (Strabag), която вече беше рекламодател на „Герена“ преди няколко години и логото ѝ блестеше на сините екипи. Даже сектор „А“ на „Герена“ бе прекръстен на името на концерна.

Впоследствие договорът между двете страни изтече и не беше подновен. Сега обаче предстои подписването на нов такъв. Нещо повече - мощната строителна фирма ще дава повече пари отпреди – 3,5 милиона лева на сезон. Именно поради тази причина Щрабаг ще е не само рекламодател, а генерален спонсор на Левски.

Тя е най-голямата строителна компания в Австрия и сред най-големите в Европа. Има активен бизнес в Австрия, Германия, всички държави в Източна и Югоизточна Европа, на някои пазари в Западна Европа, Арабския полуостров, както и в Канада, Чили, Китай и Индия. На тези пазари Щрабаг оперира чрез дъщерни компании или чрез участие в отделни проекти.

Очаква се новината да бъде потвърдена тези дни – най-късно в края на другата седмица. /"Блиц"

CHF CHF 1 1.82908
GBP GBP 1 2.15728
RON RON 10 4.01048
TRY TRY 10 2.01828
USD USD 1 1.6678