Найденов: Искаме да стигнем възможно най-напред

Спорт 22.09.2021 16:11 Снимка: ДНЕС+

Найденов: Искаме да стигнем възможно най-напред

"Както винаги като домакини очакваме много, но не трябва и това много да го натякваме и коментираме, за да могат да запазят спокойствие момчетата, защото едно домакинство, както е много добре, така и може да натежи на младите момчета, но при всички положения домакинството е плюс за нас", коментира селекционерът на младежкия национален отбор по волейбол Найден Найденов преди началото на Световното първенство за младежи до 21 години, което ще се проведе в България и Италия, предаде репортер на БГНЕС.

Българският тим ще посрещне в София Полша, Куба и Бахрейн в група В, а в столичната зала Левски София ще се изиграят също и мачовете от група D, в която са тимовете на Бразилия, Русия, Камерун и Канада. "Мога да кажа с беглата си информация, която имам за Полша и Куба, че са много сериозни отбори, така че още в групата ще бъде тежко, но така се е случило, настроени сме на тази вълна, че ще играем с много сериозни отбори и ще трябва да дадем максимума от себе си. Всеки треньор и състезател иска да стигне по-напред. Подготовката протече нормално, вече месец и половина, два имахме възможност някои неща да сработим, да подобрим технически, нямаше контузии, всички бяха в оптимално състояние. Мога да разчитам на всички играчи и на момчетата, които се присъединиха от по-малкия отбор, на които дадох един период да починат, но мисля, че вече са в кондиция", допълни Найденов ден преди първия ни мач срещу Бахрейн.

Треньорът на България призова властите да допуснат публика до мачовете, най-малко за хора със сертификат за ваксинация, отрицателен тест или прекаран вирус. "За мен това е голям проблем и за мен може да се вземе решение, с което да бъде допуснат определен брой публика, естествено, всеки с документи, че е ваксиниран или че е прекарал, но без публика няма да е същото и домакинството става съвсем различно. Все още има време, така че дано се вземе решение поне хора, които имат такива документи, да се пускат. Онзи ден гледахме в Полша 20 хиляди на финала, така че може някакъв компромисен вариант да се направи от властите", каза Найденов./БГНЕС

CHF CHF 1 2.01114
GBP GBP 1 2.29006
RON RON 10 3.93195
TRY TRY 100 5.66429
USD USD 1 1.83543