Националният селекционер с апел: Пускайте повече български играчи!

Спорт 23.09.2022 08:52 Снимка: ДНЕС+

Националният селекционер с апел: Пускайте повече български играчи!

Националният селекционер Младен Кърстаич завърши с апел пресконференцията си преди мача с Гибралтар от Лигата на нациите.

“Пускайте повече български играчи! Ще бъде още по-интересно”, заяви сърбинът, който има и световно начело на държавния тим на родината си.

Според него първенството на България е доста прилично, като пет отбора претендирали за челните места в класирането.

“Лудогорец” определено е най-добрият”, категоричен бе Кърстаич и така попари надеждите на всички останали претенденти за титлата.

“Мачът е от изключителна важност за нас. Защото ще ни остави в трета дивизия. Но и трябва да защитим реномето на българския футбол. Равенството с Гибралтар бе изненада за цяла Европа”, категоричен бе Кърстаич.

Той обяви и очевидното, че Кирил Десподов ще е капитан на националния отбор, след като досегашните просто не бяха викнати.

“Разполагам с трима много добри играчи на този пост. Това прави избора доста по-труден”, заяви Кърстаич за вратарския пост.

За двата мача са викнати Даниел Наумов (ФК ЦСКА 1948), Светослав Вуцов (“Славия”) и Иван Дюлгеров (“Черно море”). Първите двама имат само по три мача за националния отбор, а Дюлгеров все още няма и минута.

 

“Дебютанти? Не деля футболистите на новопристигнали и играли преди това. За мене това е без значение. Който има български паспорт, е добре дошъл да представлява България. За мене няма бивши и нови. Хората в списъка са най-добрите повикани”, категоричен бе сърбинът.

Почти сигурно е, че халфът на “Вердер” Илия Груев-младши ще започне като титуляр двубоя с Гибралтар.

Попитан за дългосрочни цели или задачи, Кърстаич отказа да влезе в тази тема и отново се върна на днешния двубой: “Най-важното, номер 1 като задача е да изиграем един добър мач с Гибралтар. За момента футболистите заслужават само похвали за това, което показват на терена и покрай терена в последните дни. Сигурен съм, че всеки от тях ще даде не максимума, а буквално своя дан и принос за победата на България. Не се съмнявам в това”, каза още новият треньор на България.

Кърстаич пое отбора след Георги Иванов-Гонзо, който го води временно в два двубоя, след като Ясен Петров бе уволнен точно след 1:1 срещу Гибралтар като гост. След това обаче и младежите се изложиха срещу същия съперник. Така скромният тим на английската колония е един от най-трудните ни съперници.

На пресконференцията присъства и Петко Христов, който в момента е българският футболист, който играе на най-високо ниво освен Илия Груев - в италианската Серия “А” .

Според него настроението било много добро в отбора. Тренировките на Кърстаич били доста интересни.

В другия мач от групата ни Грузия и Северна Македония решават първото място в нея. При победа домакините се качват в горната дивизия.

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233