Националите ще играят в Дъблин заради коронавируса

Спорт 12.08.2020 11:53 Снимка: ДНЕС+

Националите ще играят в Дъблин заради коронавируса

УЕФА явно не е запозната с твърденията на българските „специалисти", че коронавирус не съществува, и ще премести първия мач на националите в Лигата на нациите срещу Ирландия в Дъблин.

„Това е единият ва­риант. Другият е да се играе на неутрален те­рен, защото в момента това да се случи в София е невъзможно", твърди временният изпълните­лен директор на ирланд­ската федерация Гари Оуен.

Двубоят трябва да е в София на 3 септември. Три дни по-късно ир­ландците приемат Фин­ландия, което няма как да се случи, защото под­лежат на карантина при завръщането си в Дъ­блин. Повечето държави на континента също така имат рестрикции за пъ­тувания от България, след като след отслабва­нето на мерките под на­тиска на „специалистите" заразата плъзна с пълна сила у нас.

По принцип УЕФА обяви, че в евротурнири­те има неутрални стадио­ни в Полша, Унгария, Гърция и Кипър, които ще бъдат предоставени за мачовете, ако има про­блеми за пътуването.

Решението трябва да се вземе в четвъртък, ка­то тогава ще има поред­ната видеовръзка с всич­ки 55 национални феде-реции в Европа, за да бъдат взети решенията.

УЕФА обяви и датата на първия мач на „Лудо­горец" в Шампионската лига. Разградчани ще играят на 19 август от 21 часа българско време на градския стадион в Подгорица срещу „Будучност". Поне към момен­та проблеми с този дву­бой откъм коронавирус няма, като в България карантина за Черна гора няма./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81499
GBP GBP 1 2.14178
RON RON 10 4.026
TRY TRY 10 2.18285
USD USD 1 1.65286