Напрежение между "Ред Бул" и "Мерцедес" заради бъдещето на Верстапен

Спорт 22.04.2024 19:11 Снимка: ДНЕС+

Напрежение между "Ред Бул" и "Мерцедес" заради бъдещето на Верстапен

Волф чака развитие на ситуацията, но Хорнер му се присмя

Гран При на Китай се завърна в календара на Формула 1 за първи път от пандемията насам, но на пистата не видяхме нищо различно и неочаквано.

Макс Верстапен за пореден път доминираше и убедително взе победата по пътя към четвъртата си поредна шампионска титла, като на този етап не се вижда как някой ще успее да го спре, а и самите конкуренти признават, че борбата им е съвсем различна, а не да гонят нидерландеца.

Името на Верстапен обаче разпали нов скандал между "Ред Бул" и "Мерцедес", а причината бе в бъдещето на нидерландеца.

Не е тайна, че скандалите около Кристиан Хорнер и обвиненията срещу него доведоха до разцепление в "Ред Бул", като в един момент стана ясно, че няма общо бъдеще за него и Макс в отбора.

Все още се очаква какво ще е бъдещето на Хорнер, защото и то е обект на спорове между акционерите в "Ред Бул". Конкурентите на шампионите обаче използват всяка възможност да задълбочават проблема, а това направи и Тото Волф.

Името на Верстапен на няколко пъти бе свързвано с "Мерцедес", още повече при напускането на Люис Хамилтън в посока

"Ферари" в края на сезона. Австрийският отборен директор на "сребърните стрели" заяви след Гран При на Китай.

"Има много фактори зад това един състезател да смени отбора си. На пръв поглед не изглежда особено логично най-бързият пилот с най-бързия болид да смени отбора си.

За простите умове може би това е единствената причина да останеш някъде - бързата кола, но Макс не е сред тях, а в решенията му има много фактори.

Та в такъв случай ме питате дали ще успеем да го убедим? Няма кого да убеждаваме, Макс познава спорта отлично, той сам ще реши какво е бъдещето му, а въпросното решение може да има ефекта на домино и да разруши доста стени във Формула 1".

Тото Волф в последните месеци и за миг не е крил желанието си да привлече Макс Верстапен, но неговият конкурент в лицето на Кристиан Хорнер не вижда нито една причина шампионът да прибегне до такъв вариант.

"Защо му е на Макс да си тръгва от Ред Бул, за да кара за намиращия се в криза Мерцедес", иронично попита Хорнер.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822