Наградата за спортсменство в НВЛ ще носи името на покойната Стефка Великова

Спорт 24.11.2023 16:44 Снимка: ДНЕС+

Наградата за спортсменство в НВЛ ще носи името на покойната Стефка Великова

Наградата, която Националната волейболна лига дава за проявено спортсменство, ще носи името на трагично загиналата в автомобилен инцидент Стефка Великова - виден спортист, волейболен треньор и вдъхновител на малки и големи.

Призът се връчва за прояви на спортсменско поведение и честна игра, демострирани от състезател, треньор или волейболен ентусиаст. От сезон 2023/2024 се преименува на Награда за спортсменство "Стефка Великова" в чест на основателката и президент на волейболен клуб "Олимпиец" - Плевен, която успяваше да запали искрата на любимия ни спорт у всяко дете, тийнейджър или възрастен, докоснал се до нея.

„Вярвам в доброто у хората. Да бъдем добри и да творим добро към близките, към различните, към заобикалящия ни свят - на това се опитвам да науча и Олимпийците..."
Стефка Великова

Чрез дейността си през годините, Великова се превърна в пример за млади и големи, възпитавайки както спортен дух, така и поощрявайки развитието на честност, организираност и добрина - качества и ценности, върху които НВЛ също иска да акцентира при работата си както във волейболните зали, така и извън тях.

Пример за това беше инициативата "Зелен картон" през сезон 2022/2023, когато за всеки получен зелен картон от волейболист в мъжкия ни елит, се събираше определена сума, която в края на сезона беше дарена на центъра социална рехабилитация и интеграция "Свети Йоан Рилски" в село Горна Малина. Събраните средства подкрепиха лятната дейност на центъра, а кулминацията беше събитието "Зелен картон за Активно лято" с участието на волейболиста с най-много зелени картони - Стефан Чавдаров.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини