На "Армията": Лудогорец с човек по-малко изравни ЦСКА

Спорт 08.04.2021 08:23 Снимка: ДНЕС+

На "Армията": Лудогорец с човек по-малко изравни ЦСКА

ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 1:1 в първия си полуфинален мач от Купата на България.

Домакините играха половин час с човек повече и поведоха, но разградчани стигнаха до много ценен гол на чужд терен и то с 10 души на терена.

Под силния снеговалеж в София срещата започна реавностойно, като в рамките на три минути и двата отбора отправиха по един изстрел в очертанията. 

След почивката ЦСКА заигра по-настойчиво. 

След час игра гостите останаха с човек по-малко на терена. Текпетей събори Синклер, опитвайки се да спре неговия пробив и получи втори жълт картон. 

В 77-та обаче домакините поведоха. Йомов пое отдясно, върна към дъгата за Жеферсон, а той с едно докосване пусна към Тиаго в наказателното поле, където плеймейкърът разтреля с мощен шут Кахлина.

7 минути преди края на редовното време падна и голът за Лудогорец. Перфектно центриране на Десподов на далечната греда намери Каули, който с глава от няколко метра нямаше как да сбърка срещу Бусато.

Така Лудогорец си тръгна с ценен аванс пред реванша в Разград след една седмица, където ще се опита да за пръв път да излезе победител в сблъсък с ЦСКА в турнира за Купата на България, тъй като досега от три срещи три пъти "армейците" са продължавали напред.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827