Може ли Левски да се съвземе на негостоприемния "Тича"?

Спорт 02.11.2022 12:31 Снимка: ДНЕС+

Може ли Левски да се съвземе на негостоприемния "Тича"?

Отборите на Черно море и Левски излизат един срещу друг в отложен мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Двубоят трябваше да се в началото на август, но заради участието на “сините” в евротурнирите бе оставен за по-късна дата, която идва именно днес.

Срещата намира двата тима като съседи в класирането. Към момента “моряците” са с 28 точки на пета позиция, докато отборът от “Герена” е с една по-малко и едно място по-надолу. Левски обаче е и с мач по-малко от варненци. Варненци са в серия от пет срещи без загуба, докато Левски е с четири поредни мача без победа.

Черно море има няколко кадрови проблема за решаване за срещата. Велислав Василев пропуска срещата заради проблеми с глезена. Същото се отнася и за капитана Даниел Димов, който все още няма записан мач през сезона. Под въпрос пък е Атаир Мимито. Добрата новина е завръщането на национала Виктор Попов, който бе наказан за последния мач на тима - гостуването на Локомотив (София).

При Левски ситуацията с контузени е много сериозна. Със сигурност отсъстват Билал Бари, Ивелин Попов и Илиян Стефанов са контузени, а Андриан Краев е наказан. Цунами и Филип Кръстев също имаха проблеми в последните дни, но надеждите са, че поне първият ще може да вземе участие в двубоя.

През миналия сезон двата тима се срещнаха един срещу друг три пъти. Два в редовния сезон и един в първата шестица. Левски спечели на два пъти - 2:0 в София и 1:0 във Варна, а Черно море се наложи веднъж с 1:0 като домакин.

ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Г. Георгиев; В. Попов, Ж. Атанасов, Босанчич, Ц. Панов; Панайотов, Клементе; Мимито, Курьор, Кета; Беншаа
Старши треньор: И. Илиев

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Андреев; Петрис, Сундберг, Кордоба, Цунами; Шеху, Ф. Кръстев; Роналдо, Г. Миланов, Уелтон; М. Петков
Старши треньор: С. Стоилов

СЪДИЯ: Георги Давидов
СТАДИОН: "Тича", Варна
НАЧАЛО: 17:15 часа

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822