Михайлов: Клубовете ме искаха и затова се върнах

Спорт 11.06.2021 18:16 Снимка: ДНЕС+

Михайлов: Клубовете ме искаха и затова се върнах

Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви причината да оттегли оставката си.

“Аз не съм човек на празните приказки. Аз говоря, когато има какво да кажа. Всеки има право да си прави кампания или компания. Има си устав за конгреса. Не ми е никакъв таргет на мен Бербатов. Аз дойдох да си завърша мандата, защото ме искаха клубовете. Един месец до конгреса могат да се обявят кандидатурите, може да има още един 30 кандидати. Има време, имайте търпение. Ще говоря най-вече пред хората, които ще ме избират. Успех на всички, само да не забравят да не прекрачват добрият тон”, каза Михайлов.

Боби отказа да коментира писмото със запитване от страна на УЕФА и ФИФА за причината за неговото завръщане начело на БФС.

“Писмото е информативно, ние сме отговорили, което са питали. Не сте много интересни с този въпрос”, заяви раздразнено Михайлов.

Босът на родния футбол също така разясни взетото решение за броя на тимовете в efbet Лига през следващия сезон.

“Изпаднал отбор няма морално прави да предявява участие в групата. Обсъдиха се варианти за попълване на групата с отбори от Втора лига. Отборите на четвърта и пета позиция обаче са с по-малко възможности. Три отбора от Втора лига влизат директно в първа през следващия сезон. Един ще играе бараж. Това е най-справедливото”, каза Михайлов.

Относно националния отбор Боби изрази задоволство, че този път наистина се прави подмладяване на националния отбор.

“Този път наистина треньорът прави едно пълно подмлядяване, което не сме успели до момента да направим. Надявам се от тази група футболисти да се изгради един стойностен национален отбор”, сподели Борислав.

Михайлов коментира ситуацията в Левски след срещата на Изпълкома.

Той обясни, че „сините“ и Черно море ще са под мониторинг всеки месец поради финансови причини, но двата клуба са взели лиценз за участие в efbet Лига.

„Аз не знам повече от вас в момента какво се случва в Левски. Надявам се Левски да се оправи, тъй като това е в плюс и за БФС. Левски и ЦСКА трябва да са добре, тъй като това са клубове, които разполагат с голяма фенска маса. Всички отбори вече са взели лиценз за efbet Лига, като Левски и Черно море са под условие. Двата клуба ще са под мониторинг всеки месец по финансови причини“, заяви Михайлов.

Борислав Михайлов обяви, че членът на Изпълкома Петър Величков е бил отстранен.

Той се изказа доста остро за партньора на Димитър Бербатов в канидатурата му за футболния съюз. Самият Величков не е получил покана за днешното заседание.

"Няма такъв член, който да прави кампания срещу Изпълкома. Той е тук по моя покана, аз го включих в екипа си. Няма право да бъде член такъв, който изнася информацията от заседанията. Няма как да стане! Няма как да бъде и тук, и да се готви за конгрес с неговата компания. Не може да си тук и да критикуваш колегите си", заяви Михайлов./tribune.bg

CHF CHF 1 1.78338
GBP GBP 1 2.27732
RON RON 10 3.97163
TRY TRY 10 1.88419
USD USD 1 1.6386