Мбапе и Левандовски против Мондиал на всеки две години

Спорт 28.12.2021 15:00 Снимка: ДНЕС+

Мбапе и Левандовски против Мондиал на всеки две години

“За” идеята са само ФИФА и Африканската футболна конфедерация, докато против са всички останали начело с УЕФА.

Двама от най-популярните нападатели в света - Килиан Мбапе и Роберт Левандовски, са против плана на ФИФА за световни първенства през две години.

“Световното първенство си е световното първенство. Това е специално събитие, защото се провежда на четири години”, заяви Мбапе, който е действащ първенец на планетата с Франция.

“Мондиалът е най-хубавото и най-силното първенство, но ако започне да го има през две години, то ще стане нещо нормално - добави Мбапе. - Предпочитам да си остане като сега: да бъде нещо специално. Играем по 60 мача в годината. Има европейско първенство, световно първенство, а вече и Лига на нациите. Това са много надпревари. Щастливи сме да участваме в тях, но когато нещо е прекалено много, то е прекалено много. Все пак се нуждаем от възстановяване и да имаме време за почивка. Ако хората искат да виждат качествен футбол, трябва да се уважава здравето на състезателите”.

Левандовски споделя мнението на нападателя на Пари Сен Жермен. “Всяка година имаме по толкова много срещи. Някои седмици са особено тежки, и не говорим само за през сезона, а и за времето на подготовка - в това число и преди големи форуми. Ако искате да предложите на публиката нещи специално, нещо различно, то се нуждаем от ваканция. Ако Мондиалът е на две години, то ще падне нивото, на което футболистите ще играят. Това не е възможно нито от физическа гледна точка, нито от психологическа”, смята 33-годишният щурмовак на Байерн (Мюнхен).

Мбапе и Левандовски говориха в понеделник вечер по време на церемонията по връчването на наградите на Globe Soccer Awards в Дубай.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827