Любо Пенев: Много далече сме от европейските стандарти, в шапката е проблемът

Спорт 11.11.2022 16:51 Снимка: ДНЕС+

Любо Пенев: Много далече сме от европейските стандарти, в шапката е проблемът

Ще гледам световното, но не ме вълнува кой ще стане шампион. Интересуват ме българските национални отбори, българските футболисти, как ги тренираме и как ги развиваме.

В България сме на средно-ниско ниво, много далече сме от европейските стандарти и няма как да очакваме трансфери на звезди от световния футбол да идват да играят тук. България не е атрактивна дестинация.

Това заяви на пресконференция преди неделното гостуване на шампиона "Лудогорец" наставникът на ЦСКА 1948 Любо Пенев.

Легендата обясни и защо е такава ситуацията.

"Не трябва да търсим проблема там, където го няма. Виктор Кашай (унгарският шеф на българските съдии - б.р.) е бушон. Проблемът е на друго място. Шапката, която ръководи целия процес, там е проблемът.

Когато няма резултати, трябва да има промяна. Това се случва във всяка една фирма. А това управление е вече 15-20 години", натърти Пенев.

"Момчетата тренират много добре, без изключение. Във всеки мач има нещо положително. Искаме да продължаваме да печелим точки и да отиваме нагоре в класирането. Отиваме в Разград с желание за победа.

Съдията трябва да бъде професионалист и безпристрастен. Без да съм проверявал, мисля, че ние сме единственият отбор в Европа, играл пет мача с човек по-малко за толкова кратко време. Един загубихме, другите четири ги спечелихме. Това е като факт", каза още Пенев на редовната си пресконферениця.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822

Водещите новини