Любо Ганев получи пълна подкрепа за борда на CEV

Спорт 07.10.2020 08:01 Снимка: ДНЕС+

Любо Ганев получи пълна подкрепа за борда на CEV

Любо Ганев получи най-големия си подарък по случай 55-ия рожден ден на заседанието на Управителния съвет на БФВолейбол

Президентът има единодушна подкрепа от всички членове за кандидатурата си за Административния борд на европейската централа CEV, както и за спортно-организационната комисия на централата.

Във Виена на 16 октомври предстои изборен конгрес и най-успелият български волейболист е сред фаворитите да влезе в управата. УС подкрепи кандидатурите на Пламена Стойкова за член на правната комисия на CEV, както на Валентин Помаков за Комисията по европейските купи.

БФВолейбол гласува също нашият глас на конгреса да бъде за Александър Боричич. Легендата на сръбския волейбол със 103 мача за националния отбор на Югославия и бронзов медалист от европейското през 1975 година, е големият фаворит да бъде преизбран за нови четири години.

Управителният съвет на федерацията отложи за следващото си заседание решенията по първите четири точки от дневния ред. В тях ще се коментират статута на аматьорите и професионалистите, реда за вътрешни трансфери, новите документи за дисциплинарната и апелативната комисия.

След това УС утвърди вътрешния правилник за статута и дейността на спортно-организационната комисия за състезанията от държавното първенство за мъже и жени.

В точка 6 беше приет правилник за провеждане на "Суперлига" - мъже, на НВЛ - "Демакс лига" и Висша лига - мъже. Нови членове на федерацията вече са Волейболен клуб Волов 2020 (Шумен) и Хаштаг Бургас. Утвърден бе начинът на разпределение на топки MIKASA между всички отбори, които са под шапката на федерацията.

Точка 10 също беше приета - решение за купуване на товарен микробус за транспортиране на електронната система за реклами с LED технология и на системата за видеоповторение.

Утвърдени са правилата за действие при положителни проби за коронавирус./НовСпорт

CHF CHF 1 1.80878
GBP GBP 1 2.19438
RON RON 10 4.01254
TRY TRY 10 2.08337
USD USD 1 1.64355