Лукас Подолски пътува във влака рамо до рамо с феновете

Спорт 27.05.2022 10:42 Снимка: ДНЕС+

Лукас Подолски пътува във влака рамо до рамо с феновете

Футболът е велика игра по много причини. Една от тях е, че обединява хората независимо от тяхното материално и нематериално положение.

Много добър пример за това е Лукас Подолски. Бившият немски национал с полски корени, който през 2014 г. спечели Световното първенство с отбора на Германия, е към края на професионалната си кариера.

През лятото на миналата година той подписа договор с полския Горник Забже - клуб със славна история, който обаче през последните 30 години така и не може да сформира шампионски отбор.  С връщането на Подолски обаче на Горник Забже сякаш се вдъхна нов живот.

Да, той не е магьосник и не успя да изведе отбора до участие в евротурнирите, но тази цел остава за следващия сезон. В последния мач от сезона Лукас Подолски обаче за пореден път показа, че не е като всички останали звезди.

През изминалия уикенд Горник Забже изигра последния си мач за сезона, който се оказа гостуване на опашкаря Шльонск. Двубоят бе драматично спечелен от гостите с 3:4, но не това бе толкова интересно, колкото присъствието на Подолски на трибуните.

Футболистът бе наказан да пропусне мача заради натрупани жълти картони, затова реши все пак да подкрепи отбора. Но не сядайки в ложите на стадиона, където по принцип играчите и важните гости гледат мачовете.

Не, нападателят бе в сектора с агитката на Горник и подкрепяше отбора точно като запален привърженик. И това не е всичко. "Няма фенове, няма парти", написа Лукас Подолски в Instagram, където пък виждаме, че той е пътувал с влак с привържениците на отбора до стадиона на противника.

Пълно фенско изживяване от до му казваме ние на това. А още по-добрата новина за феновете на Горник Забже е, че преди седмица Подолски обяви, че ще удължи договора си с отбора за още една година./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827