Лудогорец победи ЦСКА на "Армията"

Спорт 11.12.2023 08:28 Снимка: ДНЕС+

Лудогорец победи ЦСКА на "Армията"

Бивш "армеец" вкара в 108-та минута

Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 в дербито на 20-ия кръг на efbet Лига в последен мач на стадион “Българска армия” в сегашния му вид. Единственият гол в срещата бе дело на резервата Спас Делев, който вкара в 108-ата минута. След попадението се стигна до грозни сцени, като при ситуацията треньорът на вратарите на Лудогорец Здравко Здравко бе ударен с метален прът.

По време на загрявката един от ключовите футболисти на Лудогорец Аслак Фон Витри получи контузия и бе заменен в стартовия състав от Иван Йорданов.

В 7-ата минута Бърнард Текпетей изпълни пряк свободен удар от около 20 метра. Изстрелът му преодоля стената на "червените", но не и вратаря Густаво Бусато, който се намеси.

След първите 15 минути, в които Лудогорец бе по-активния отбор, ЦСКА успя да изнесе играта. Дюкенс Назон бе изведен сам срещу Серджио Падт, но нидерландският вратар на гостите спаси, а и нападателят бе в засада, така че дори да се беше стигнало до попадение, то нямаше да бъде зачетено.

В 30-ата минута Тобиас Хайнц се озова на добра позиция след като получи пас в наказателното поле от Назон и центрира опасно, като топката тупна точно преди Марселино Кареасо да я засече и да я прати в опразнената врата.

В добавеното време на първата част Назон успя да открадне топката от Оливие Вердон. Той центрира в наказателното поле, защитник на гостите не изчисти добре и топката попадна на крака на Джонатан Линдсет, който стреля от движение, но изпълнението му бе неточно.

Малко след това хаитянинът пробва късмета си от далечно разтояние, но ударът му премина встрани от вратата на Серджио Падт.

Първото полувреме завърши само с един точен удар, а четирима играчи получиха жълти картони - Тибо Вион, Марселино Кареасо и Браян Кордоба от ЦСКА и Педро Нареси от Лудогорец.

Иван Турицов бе принудително заменен на почивката заради контузия. На негово място се появи Емануел Шакич. В началото на втората част феновете на "червените" почетоха легендата на клуба Димитър Якимов с уникална хореография.

В началото на второто полувреме Лудогорец създаде най-доброто си положение в мача. Якуб Пиотровски отне топката от Амос Юга в центъра на терена, Педро Нареси овладя и изведе Кайо Видал, който преодоля появилия се като резерва Емануел Шакич и стреля в далечния ъгъл на Бусато, но ударът му премина над напречната греда.

Малко след това двубоят бе прекъснат от Драгомир Драганов за няколко минути заради гъст дим, който се получи вследствие на димки и факли. Това се случи в 52-ата минута, като прекъсването продължи 8 минути.

В 79-ата минута Тобиас Хайнц изпълни ъглов удар и намери абсолютно непокрития Амос Юга, който обаче не засече добре топката с глава, тя тупна и премина над напречната греда на Серджио Падт.

Пет минути по-късно играчите на ЦСКА имаха претенции за дузпа за евентуално нарушение срещу Марселино Кареасо, но Драгомир Драганов не посочи бялата точка.

В първата минута на продължението Лудогорец отправи втория точен удар в мача. Якуб Пиотровски стреля от далечно разстояние след като получи от Сон, но прецизното му изпълнение бе спасено от Густаво Бусато.

В началото на добавеното време на срещата, което бе цели 12 минути, тя отново бе прекъсната заради нова димна завеса, причинена от привържениците на домакините. Този път спирането бе за 7 минути.

В 118-ата минута Лудогорец поведе с гол на Спас Делев. Якуб Пиотровски изведе Рик Джонатан, който подаде на появилия се като резерва Делев. Той нямаше как да пропусне на празна врата и разби сърцата на "червените". Веднага след това имаше грозни сцени, след като феновете на "армейците" нахлуха на терена. При ситуацията треньорът на вратарите на Лудогорец Здравко Здравко бе ударен с метален прът.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549