"Локо" (Пд) пак първи след 2:1 над "Левски", Хоркаш грабна микрофона

Спорт 07.08.2023 09:01 Снимка: ДНЕС+

"Локо" (Пд) пак първи след 2:1 над "Левски", Хоркаш грабна микрофона

"Локомотив" (Пд) победи с 2:1  "Левски" в мач от четвъртия кръг на Първа лига. С този си успех "черно-белите" събраха актив от 10 точки и оглавиха класирането в шампионата. Джовани се отличи с гол и асистенция за победителите, водени от Александър Томаш. Рикардиньо отбеляза за "Левски", но редица пропуски оставиха тима на Николай Костов с празни ръце на "Лаута".

Двубоят започна лошо за "сините", които още в 3-ата минута трябваше да правят принудителна смяна. Жереми Петрис се контузи. Мястото му бе заето от Патрик-Габриел Галчев. В 8-ата минута Джовани от домакините получи топката на десния фланг и с прецизен изстрел откри резултата за 1:0.

В 17-ата минута вратарят на "черно-белите" Динко Хоркаш се намеси и изчисти топката след удар на връхлитащия Уелтон. Пет минути по-късно стражът на "смърфовете" отрази удар на Марин Петков. В 31-ата минута Евандро от "Локо" центрира, а топката се удари в лявата греда на вратата на гостите.

"Левски" изравни две минути по-късно, когато защитата на "черно-белите" го изпусна и той бе точен за 1:1. Домакините отново дръпнаха в резултата в 40-ата минута. При бърза атака Джовани влезе в наказателното поле и подаде на Георги Минчев, който от удобна позиция покачи на 2:1. "Сините" започнаха по-активно второто полувреме- В 47-ата минута Дарлан стреля, но Динко Хоркаш улови топката. Десет минути по-късно Дарлан изведе на удобна позиция Рикардиньо, който обаче стреля неточно. В 59-ата минута Уелтън отправи удар с глава, но топката излезе в аут. В 64-ата минута Ивелин Попов подаде на Рикардиньо, който обаче пропусна. Локомотивци действаха внимателно в защита и разчитаха на контраатаки. В 88-ата минута Келиан ван дер Каап от гостите стреля неточно с глава. Домакините успяха да запазят преднината си до края на мача и спечелиха трите точки.

"Локо" (Пд) пак изпревари "Черно море" с по-добра голова разлика и се върна начело в класирането с 10 точки. "Левски" е с 6 точки след 2 победи и 2 загуби.

След мача играчите на "Локо (Пд)  куфяха пред трибуна "Бесика" с най-върлите си привърженици, а един от героите на срещата, вратарят Динко Хоркаш, грабна микрофона, за да задава тона на фенските скандирания.

CHF CHF 1 2.09404
GBP GBP 1 2.35223
RON RON 10 3.93234
TRY TRY 100 5.29676
USD USD 1 1.8165