"Левски" с 3-а победа в контролите след 3:1 над "Марица"

Спорт 04.07.2023 15:47 Снимка: ДНЕС+

"Левски" с 3-а победа в контролите след 3:1 над "Марица"

„Левски“ победи „Марица“ (Пловдив) с 3:1 в Правец в третата си лятна контрола. Станислав Маламов изведе втородивизионния тим напред в резултата в 42-ата мин. Асен Чандъров изравни в края на първото полувреме, а Илиян Стефанов и Роналдо реализираха за успеха след почивката.

Преди това "Левски" спечели 2 контроли с по 2:1 - срещу "Етър" и "Пирин".

Днес срещу "Марица" „сините“ упражниха преса в началните минути. В 7-ата след заучено положение при изпълнение на корнер Ивелин Попов центрира за Кристиан Димитров, който се извиси над всички в наказателното поле и стреля с глава, но не намери очертанията.

"Сините" изпълниха отново заучено положение от ъглов удар в 9-ата минута, когато Патрик-Габриел Галчев центрира към Илиян Стефанов, чийто изстрел бе блокиран. Последва нов корнер, след който Асен Чандъров свали с глава за Келиан ван дер Каап, който шутира от воле, но над напречната греда.

Първото по-опасно положение в мача за „Марица“ дойде в 18-ата минута, когато Станислав Маламов бе изведен по лявото крило и центрира в наказателното поле, където Веселин Марчев засече, но ударът му бе блокиран.

Патрик-Габриел Галчев изведе Илиян Стефанов зад гърба на отбраната. Той излезе сам срещу Петър Начев, но от малък ъгъл не успя да намери очертанията на вратата в 28-ата минута.

Сали Садъков бе изведен с дълго подаване по лявото крило в 42-рата минута. Той надигра Цунами и центрира в наказателното поле, където Станислав Маламов прати топката с коляното зад гърба на Иван Андонов, с което изведе „Марица“ напред в резултата.

Ивелин Попов комбинира с Патрик-Габриел Галчев, който напредна по дясното крило и центрира на втора греда в 43-ата минута. Там Илиян Стефанов засече с глава, а на голлинията Асен Чандъров чукна топката във вратата, за да възстанови равенството.

Във втората минута на добавеното време Антоан Стоянов икомбинира с Галчев, който шутира от далечна дистанция, но Начев успя да плонжира добре и да избие топката.

„Левски“ започна с гол второто полувреме. Ивелин Попов центрира от дясното крило към точката за изпълнение на дузпа, където от втора позиция влетя Илиян Стефанов. Той с глава прати топката в долния десен ъгъл, а "сините" поведоха в 47-ата минута.

Само две минути по-късно Веселин Марчев засече центриране в наказателното поле на „Левски“, след като с топката се разминаха Хосе Кордоа и Ван дер Каап. Пламен Андреев извади топката точно от голлинията, не позволявайки на „Марица“ да изравни.

Рикардиньо шутира от далечна дистанция в 64-ата минута, но Петър Начев успя да избие.

Жереми Петрис изпълни дълъг тъч в 79-ата минута, подавайки за Рикардиньо, който свали с гърди за Роналдо. Бразилецът си бутна топката и от малък ъгъл порази целта, за да увеличи аванса на "сините".

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.27277
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.62941
USD USD 1 1.81448