ЛеБрон: Сезонът в „балона“ е най-трудното предизвикателство в кариерата ми

Спорт 30.09.2020 14:45 Снимка: ДНЕС+

ЛеБрон: Сезонът в „балона“ е най-трудното предизвикателство в кариерата ми

ЛеБрон Джеймс заяви, че извеждането на Ел Ей Лейкърс до финалите на НБА след близо тримесечен престой в „балона“ в Орландо е едно от най-големите предизвикателства в кариерата му.

35-годишната суперзвезда се подготвя за юбилейната си десета поява във финал на НБА в сряда, когато „езерняците“ излизат на паркета срещу Маями Хийт в спора за титлата в безпрецедентен сезон, стартирал преди 11 месеца. Пандемията от коронавирус принуди НБА да преустанови лигата в средата на март, като гневът, насочен към расизма и полицейската бруталност почти предизвикаха „Краля“ и Лейкърс да прекратят доброволно участието си в сезона през август.

Джеймс, който се надява да спечели четвърти шампионски пръстен с трети различен отбор след предишните си триумфи с Маями и Кливланд Кавалиърс, каза, че този разпокъсан сезон е най-трудният в кариерата му. „Това е вероятно най-предизвикателното нещо, което съм правил като професионалист, по отношение на отдаденост към нещо и достигането до него. Но знаех, когато идвах тук, какво ще се случи. Беше изключително трудно. Но аз съм тук поради една-единствена причина и тя е да се боря за шампионската титла. Това бе настройката ми преди да вляза в „балона“ – основната ни цел бе да финишираме сезона и да се борим за титлата“, започна Джеймс пред журналисти.

През юли той се пошегува, че влизането в „балона“ в Орландо е като затворническа присъда, като призна, че е загубил представа за времето във Флорида. „Дори не знам колко дни минаха. Колкото и да, се усещат като пет години. Така че, няма значение. Никога не съм бил толкова фокусиран и готов за мачове в кариерата си“. Джеймс каза, че докато Лейкърс не заминал за Орландо през юли, той до последно не бил сигурен, че ще сезонът ще бъде завършен. „Не знаех, че това е вариант, докато не се качихме на самолета в Ел Ей за Орландо. Докато не кацнахме тук, не слязохме от самолета, не се качихме на автобуса и не пристигнахме в хотела – чак тогава осъзнах, че сезонът ще бъде приключен“.

Тазгодишните финали изправят ЛеБрон срещу бившия му треньор в тима на „горещите“ Ерик Сполстра. Двамата спечелиха титлата в последователни години през 2012 и 2013, но Джеймс се върна в Кливланд през 2014. Джеймс, за когото преди се говореше, че е имал обтегнати отношения на моменти със Сполстра, заяви, че победата над Маями няма да добави допълнително удовлетворение. „Абсолютно не. Няма значение срещу кого играем на финала. Вече е достатъчно трудно да стигнем до финала, да бъдем в тази позиция. Ако успееш да триумфираш във финала, няма значение срещу кого е станало. Щастлив съм, че имам възможност да съм тук и да представлявам не само себе си, но и нашите фенове, организация, съотборници, треньорски щаб, тренировъчен щаб и толкова много други, които представляват тази организация с най-голямо уважение“, завърши Джеймс. /БГНЕС

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827