Куман се обадил на четирима, за да им каже да напуснат Барса

Спорт 25.08.2020 13:32 Снимка: ДНЕС+

Куман се обадил на четирима, за да им каже да напуснат Барса

Новият наставник на Барселона Роналд Куман вече се е заел със задачата на обнови сериозно състава на каталунците.

Холандецът се е обадил на четирима играчи от първия състав, за да им съобщи, че няма да разчита на тях и те ще бъдат продадени възможно най-скоро.

Още вчера стана ясно, че един от тях е нападателят Луис Суарес. Другите трима са Артуро Видал, Иван Ракитич и Самюел Юмтити. Ако на някои от тях не могат да бъдат намерени други отбори, клубът е готов да прекрати предсрочно договорите им само за да се освободи от тяхното присъствие.

Жерард Пике, Жорди Алба и Серхио Бускетс, за които през миналата седмица се говореше, че също може да станат жертва на чистката, обаче ще останат в отбора. Куман иска да даде още един шанс и на Филипе Коутиньо, който преди два дни вдигна трофея в Шампионската лига с екипа на Байерн (Мюнхен).

Преди няколко дни президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу обяви списък с играчи, които са непродаваеми. Това са Марк-Андре тер Стеген, Клеман Лангле, Усман Дембеле, Нелсон СемедоНелсон Семедо, Френки де Йонг, Ансу Фати и Антоан Гризман. В това число влиза и голямата звезда Лионел Меси, който трябва да бъде убеден да остане./НовСпорт

CHF CHF 1 1.99738
GBP GBP 1 2.28285
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.61254
USD USD 1 1.82447