Куман: Меси няма нужда от мотивация

Спорт 17.04.2021 14:25 Снимка: ДНЕС+

Куман: Меси няма нужда от мотивация

Треньорът на Барселона Роналд Куман говори преди днешния финал за Купата на Краля срещу Атлетик Билбао.

„Изправят се два отбора, които много страдаха, за да стигнат до този мач. Атлетик е много добър тим, с който ще изиграем четвърти мач помежду си през този сезон. Победиха ни в продълженията за Суперкупата, а ние два пъти в Ла Лига. Трябва да сме добри с топка и без нейното притежание, защото в последните двубои вторият компонент не ни се получаваше добре“, заяви Куман.

„Подобрихме се след загубения финал за Суперкупата. Не загубихме в 19 мача от първенството, но миналата седмица загубихме много важен мач. Никога не мисля за бъдещето си преди такъв двубой, а за избора на най-добрия състав“, добави още той.

Нидерландският специалист заяви, че Лионел Меси няма нужда от мотивация и сподели, че при каталунците се живее в постоянен натиск.

„Не виждам Меси да има нужда от особена мотивация. Той винаги се опитва да даде всичко от себе си и виждам всеки ден, че е страхотен професионалист, който иска да се усъвършенства във всяка тренировка. Не е нужно да мотивирам играчите си преди финал, защото те знаят какво трябва да направят“, каза нидерландецът.

„Лапорта ми показа увереността си. Не е необходимо всеки път, когато в пресата се появи нещо за бъдещето ми, да го коментирам. Президентът ми показа доверието си. Знам, че съм в клуб, който изпитва икономически трудности, но играем финал и трябва да го спечелим. След като записахме 19 мача без загуба, а след това допуснахме една, веднага усещаш, че се намираш в клуб, който живее с натиска“, заяви Куман. /tribune.bg

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027