Кристиано Роналдо реши да остане в Манчестър Юнайтед

Спорт 31.08.2022 12:13 Снимка: ДНЕС+

Кристиано Роналдо реши да остане в Манчестър Юнайтед

В отбора на Манчестър Юнайтед вярват, че звездата на тима Кристиано Роналдо може да направи драматичен обрат и да реши да остане на „Олд Трафорд“, след като клубът даде сериозни пари за нови играчи в последните седмици, твърди „Sun“.

Както е известно, голмайсторът на „червените дяволи“ искаше да напусне клуба през лятото, след като не успяха да се класират за участие в Шампионската лига. Неговият агент Жорже Мендеш търсеше нов клуб на нападателя цяло лято, но без успех.

Сега се смята, че настроението на португалеца се е променило, откакто Юнайтед завърши трансфера на бразилското крило Антони от Аякс за близо 100 милиона евро. Ръководството на Юнайтед се надява, че Роналдо може да даде шанс на революцията на Ерик тен Хаг в отбора и да помогне върне клуба там, където му е мястото.

През този трансферен прозорец на „Олд Трафорд“ похарчиха около 240 милиона евро за нови футболисти. Антони се присъединява към Каземиро, Тайрел Маласия, Лисандро Мартинес и Кристиан Ериксен, като стражът на Нюкасъл Мартин Дубравка се очаква да премине в тима под наем.

Роналдо търсеше клуб, който да участва в Шампионската лига, но до сделка така и не се стигна. Мениджърът Тен Хаг твърдеше, че Кристиано влиза в плановете му, въпреки че в последните седмици се писа, че е готов да пусне португалеца да си тръгнеа, тъй като има чувството, че влияе зле на настроението в тима.

Тен Хаг остави Роналдо извън титулярния състав за последните два мача. Той винаги е искал да работи със суперзвездата на Португалия, но това трябва да стане при неговите условия.

„Червените дяволи“ загубиха първите си два мача, но след това записаха победи над Ливърпул и Саутхемптън.

И все пак, докато Юнайтед се подсили в защита, халфовата линия и по крилата, те все още нямат изявен голмайстор като Роналдо. Ето защо те ще се опитат да го задържат и се надяват той да промени решението си и да остане.

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853