Кралев поздрави спортните журналисти за професионалния им празник

Спорт 02.07.2020 18:18 Снимка: ДНЕС+

Кралев поздрави спортните журналисти за професионалния им празник

Спортният министър Красен Кралев отправи поздравителен адрес към българските спортни журналисти по повод Международния ден на спортния журналист – 2 юли.

"Честит празник на всички, които със своята дейност допринасят за популяризирането на спорта. Той е емоция, която заслужава да бъде усетена и изживяна от всички – атлети и зрители. Именно благодарение на Вашия труд хиляди български граждани имат възможността да се докоснат до магията, която спортът създава и да съпреживеят всеки един български успех", се казва в обръщението на Кралев към гилдията.

"На днешния ден през 1924 година в Париж е създадена Международната асоциация на спортната преса, която днес обединява почти 150 национални съюзи. Празникът се отбелязва от 1995 година по инициатива на Международната асоциация на спортната преса. Днес целият свят се намира в особена ситуация поради пандемията от коронавирус и спортът, както и Вашата дейност, са поставени пред голямо изпитание. Но именно в това време Вие доказахте, че ролята Ви да показвате големите личности и победители е изключително важна. Показахте примери, които да следва всеки българин, разказахте истории, които да служат за вдъхновение във времето на изолация Пожелавам Ви да бъдете свидетели на още много български спортни успехи, които да Ви донесат повод за радост и гордост. Да бъдеш спортен журналист не е само професия – това е призвание", се допълва в поздравителния адрес./tribune.bg

Още по темата

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853