Костадин Стоичков: ВАР ще свали напрежението от съдиите

Спорт 17.10.2020 14:39 Снимка: ДНЕС+

Костадин Стоичков: ВАР ще свали напрежението от съдиите

Председателят на Съдийската комисия на БФС Костадин Стоичков коментира предстоящото въвеждане на ВАР системата в България, като обучението на съдиите стартира на 20 октомври.

"Ние водим подготовка почти една година за въвеждане на системата, избрахме фирма, която ще заснема мачовете, избрахме екип, който ще води обучението начело с Петър Петров, подсигурихме средствата и техниката и от днес започваме с обучението на ВАР-инструкторите и от 20 октомври ще започне обучението на съдиите", коментира той.

"Обучението е един доста дълъг и сложен процес, това е нелека задача, трябва съдиите да минат през обучението през зала, след това ще има тренировки на терен, и догодина вероятно март месец ще се започне същинското заснемане на реални мачове на юношески мачове от българското първенство. Съдиите трябва да минат през 2 такива мача за обучение. Очакваме в плейофната фаза на българското първенство да въведем ВАР системата за българското първенство", добави Стоичков.

"Всички искаме това което се случва на терена да е коректно, това е целта и на ВАР системата. Ще се свали напрежението от съдиите, тези повторения ще ни дадат основание на съдиите да вземат правилните и коректни решения", коментира още шефът на Съдийската комисия на БФС.

CHF CHF 1 1.82908
GBP GBP 1 2.15728
RON RON 10 4.01048
TRY TRY 10 2.01828
USD USD 1 1.6678