Кои са обвинените за смъртта на Диего Марадона?

Спорт 22.05.2021 09:58 Снимка: ДНЕС+

Кои са обвинените за смъртта на Диего Марадона?

През ноември миналата година си отиде футболната легенда Диего Марадона. Наред с мъката, която демонстрираха стотиците хиляди почитатели на аржентинеца, веднага плъзнаха и слуховете, че за смъртта му са виновни лекарите.

Спортистът почина от сърдечна недостатъчност на 60-годишна възраст, две седмици след като бе подложен на мозъчна операция. Стана ясно, че е страдал от сериозни проблеми със сърцето, черния дроб и бъбреците.

Медицинската експертиза не откри следи от употреба на алкохол или наркотици, но потвърди, че Марадона е бил на силни лекарства като кветиапин, венлафаксин и леветирацетам. Тези медикаменти се предписват срещу различни психични заболявания.

Заради съмненията в убийство от страна на семейството на легендата, аржентинската полиция нахлува в къщата и в частната клиника на доктор Леополдо Луке - хирургът, извършил мозъчната операция на Марадона.

Той не е единственият заподозрян в "убийство с евентуална умисъл", както уточнява ESPN. Повдигнати са обвинения и срещу психиатъра на звездата - Агустина Косачов, две медицински сестри плюс още няколко здравни специалисти.

Според прокурорите има доказателства, че Марадона не е получил нужната медицинска помощ след мозъчната му операция.

Делото е насрочено за 31 май и ако заподозрените бъдат осъдени, всеки от тях може да получи присъда до 25 години затвор./lifestyle.bg

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147