Кейн ще бъде на разположение за мача срещу Сити

Спорт 10.08.2021 10:28 Снимка: ДНЕС+

Кейн ще бъде на разположение за мача срещу Сити

Новият мениджър на Тотнъм Нуно Ешпирито Санто заяви, че нападателят Хари Кейн ще бъде на разположение за двубоя срещу Манчестър Сити в откриващия кръг от Висшата лига.

Английският национал се завърна на „Хотспър Уей“ в събота на фона на постоянните спекулации около неговото бъдеще, като в момента е под карантина в хотела на тренировъчната база на „шпорите“ „The Lodge“ до четвъртък. Санто трябваше да проведе „социално дистанциран“ разговор в понеделник с Кейн, който отрече да е отказал да се яви на тренировка миналата седмица, настоявайки, че съботното му завръщане е било „планирано“.

Мениджърът на шампионите от Манчестър Сити Пеп Гуардиола потвърди интереса на клуба към Кейн, като по този начин повиши напрежението около визитата на „гражданите“ в северен Лондон. Сити вече привлякоха плеймейкъра на Астън Вила Джак Грийлиш за сумата от 100 млн. паунда, превръщайки го в най-скъпия трансфер на британски играч в историята на английския футбол.

Запитан относно това дали Кейн ще бъде на разположение за мача, Нуно сподели за Sky Sports: „Всички играчи в състава, които работят на всекидневен принцип, ще бъдат опции за нас, след това ние ще решим“. Португалецът отказа да критикува Кейн заради закъснялото му завръщане към тренировки, предпочитайки да се фокусира върху това да "разреши" ситуацията.

"Преди всичко трябва да разговаряме. Това ще се случи днес и след това се надяваме да разрешим всички ситуации. Не става въпрос за това късно завръщане на Кейн, а за това какво трябва да направим, за да разрешим ситуацията - това е важно. Трябва да я разрешим заедно, всички въвлечени трябва да я разрешим заедно - говорейки, с провеждането на приятен разговор и изразяването на нашите мнения, но всички заедно", допълни Санто.

Кейн, който има 166 гола в 245 мача за Тотнъм, подписа шестгодишен контракт с "шпорите" през 2018, но неуспехът на клуба да печели и да се бори редовно за големи трофеи доведе до желанието му да напусне северен Лондон./БГНЕС

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594