Капитанът на България: Много се радвам, че стартирахме с 2 победи на европейското

Спорт 18.08.2023 17:19 Снимка: ДНЕС+

Капитанът на България: Много се радвам, че стартирахме с 2 победи на европейското

Мирослава Паскова спечели битката с времето и се възстанови след тежко счупване на крака в Лигата на нациите.

Капитанът на женския национален отбор по волейбол вече е на полето и има сериозен принос за победите срещу Хърватия и Босна и Херцеговина с по 3:1 на европейското първенство. Паскова даде интервю за официалния сайт на федерацията ни ден преди дербито за първото място в група В срещу домакина Италия в събота от 22 часа.

"Страхотно е да си на върха. Знаем, че Италия е с мач по-малко. Ако завършим втори в толкова силна група, е нещо престижно. Всички излизаме да победим. В живота си не съм срещал състезател, който е излязъл да загуби. Отдавна няма случайни отбори. Още преди казах, че ще има много трудни моменти.

Затова се радвам, че се справихме и излязохме с две победи. Босненките играха по-сърцато от хърватките. Знаем, че Хърватия искаше да ни "убие" заради Лигата на нациите. Босна и Херцеговина също игра добре. Всъщност няма никой, който да не излиза нахъсано срещу нас", заяви Паскова.

Тя говори за целите на България на Евро 2023.

"Да излезем от групите. После осминафинал, после четвъртфинал и защо не полуфинал! Мога да издържа физически цял мач. Със сигурност формата ми не е стопроцентова. Давам всичко от себе си да се върна възможно най-бързо в оптимално състояние. Мина времето, когато имаше мачове, считани за протоколни. В момента всички са вдигнали нивото. Няма да ни е лесно, но вярвам, че ще победим Румъния и Швейцария", каза още Паскова.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822