Калоян Левтеров: Целта ми е просто да усетя хъса и тръпката от олимпийски игри

Спорт 25.07.2021 19:58 Снимка: ДНЕС+

Калоян Левтеров: Целта ми е просто да усетя хъса и тръпката от олимпийски игри

Имам кратък застой напоследък, надявам се да е временно и да изчистя слабите елементи

18-годишният плувец Калоян Левтеров дебюта на олимпийски игри. Той завърши 7-и в сериите на 100 метра гръб в Токио с време 55.60 секунди. Предстои му старт и в сериите на 200 метра гръб на 28 юли.

"Като първи старт имаше малко повече напрежение от останалите състезания. Надявам се занапред това да се изчисти, все пак това са ми първи олимпийски игри. Лично аз съм за първи път на световно ниво, досега съм имал само европейски състезания. Тези олимпийски игри са по-скоро като опит. В нашия отбор сме още млади плувци, нямаме чак толкова опит, натрупан с големи състезания. Сега тепърва навлизаме в нашите кариери и напрежението все още не се е изчистило. Надявам се в бъдеще да започнем да свикваме с толкова големи форуми като олимпийските игри и може би с времето всичко ще се получи", заяви Левтеров. 

 

Талантливият български плувец призна, че в последно време не може да прогресира с времената в плуването си, но се надява да се доближи до личния си рекорд на 200 метра гръб.

"Има някакъв кратък застой напоследък. Надявам се да е временно. В кариерата си всеки спортист влиза такъв период. Надявам се занапред да изчиствам от елементите, които са ми слаби в момента и се надявам, че нещата ще се получат. На 200 метра очаквам да се доближа максимално до личния си рекорд и да усетя плуването тук с най-добрите. Това ми е като цел на тези олимпийски игри - просто да усетя хъса и тръпката", каза оше той.

Левтеров обяви, че очаква да види съотборниците си Йосиф Миладинов и Антъни Иванов на полуфинал и дори на олимпийски финал: "Искам да им пожелая да са спокойни. Въпреки че не го показваме, има напрежение, което се усеща - все пак това е най-големият спортен форум. Надявам се и в моите очи виждам Йосиф и Антъни на полуфинал и на финал. Това си е съвсем реално."

Левтеров разказа, че има страхотни впечатления от олимпийското село. "В селото е страхотно, въпреки мерките, които са в момента. Виждаме се с най-добрите в света, не само в плуването, а и във всички спортове. Емоциите са много големи. Престоят ни тук е голям опит и се радваме на всичко, което ни се случва", завърши Левтеров.

CHF CHF 1 2.02049
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.63146
USD USD 1 1.83594