Ивет Горанова: От 4 месеца сме без финансиране, а наближава най-важното състезание

Спорт 10.04.2022 08:50 Снимка: ДНЕС+

Ивет Горанова: От 4 месеца сме без финансиране, а наближава най-важното състезание

Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова алармира, че от четири месеца Федерацията по карате е без финансиране и подготовката ѝ не тече гладко.

„Не мога да кажа, че подготовката ми минава по най-гладкия начин, все пак бюджет нямаме, финансиране, което още повече усложнява подготовката, това го чухме и от други спортисти, които се оплакаха от това нещо – имаме и много ангажименти, които аз трябва да ги извърша, защото съм на това ниво“, коментира тя при връчването  на почетни плакети за цялостен принос на 14 отличили се основоположници на традициите на каратето в България.

„Всичко това ме разсейва, но се опитвам да не губя концентрацията си с други странични неща“, признава елитната спортистка.

„С нашата федерация нямам идея дали се е провел разговор, но вече четвърти месец сме без бюджет – нямам лоши чувства към правителството, но това изнервя ситуацията, нас самите, вкарва се притеснение, защото наближава най-важното състезание края на май. Просто искам нормалните условия, за да си проведа подготовката по най-добрия възможен начин“, завърши тя. /tribune.bg

CHF CHF 1 2.05315
GBP GBP 1 2.28325
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.85885
USD USD 1 1.81062