Илиана Раева забранява на Наско Сираков да гледа ансамбъла

Спорт 30.05.2022 09:17 Снимка: ДНЕС+

Илиана Раева забранява на Наско Сираков да гледа ансамбъла

Не съм обиден на Гриша Ганчев, казва собственикът на “Левски”

  Вкъщи шефката на гимнастиката е кротка като агънце

Собственикът на “Левски” Наско Сираков има забрана да гледа ансамбъла по художествена гимнастика. Това разкриха той и съпруга му Илиана Раева в предаването “На фокус с Лора Крумова” по “Нова”, където дадоха едно от малкото си съвместни телевизионни интервюта. В него Наско говори още за отношенията си с Гриша Ганчев, семейния живот и любимия "Левски".

“Илиана се убеди, че съм карък и вече и да искам, ми забранява да гледам. Играят ли нашите винаги изпускат нещо. Независимо дали е индивидуално, дали ансамбъл, ликвидирам ги на секундата. Почна да ми прави впечатления, Илиана първо не вярваше, но след известно време, видя че наистина е така.”

“На секундата, когато останахме олимпийски шампиони му звъннах - разказва Илиана. Той беше буден, но не гледа. Преживяхме го по телефона много емоционално.” А Сираков добавя: Гледах повторения на състезанията и бях притеснен да не изпуснат, нищо че е на запис.

Семейство Сиракови никога не са се разделяли. Единствено, когато Наско Сираков е бил на дълги лагери като футболист. “Заедно сме от 40 години - казва Илиана. - В началото беше най-бурно, както при всички. Ние се оженихме, когато започваше неговата кариера, а моята завършваше. Разделяли сме се заради лагери повече от един месец Гледала съм всичските му мачове. Когато беше футболист на Левски не му пропусках мач, освен аке не съм имала важна причина. Страшно много обичах футбола, а най-много обичах да го гледам него как бележи голове.”

Раева и Сираков разказаха за емоциите при спечелването на Купата на България от “Левски” след победа с 1:0 във финала с ЦСКА. “Голяма емоция, 13 години без трофей, последните две години бяха ужасяващи за клуба и феновете. Този трофей върна вярата на всички левскари в “Левски”. Изпитах удовлетворение и радост за всички изстрадали привърженици, които преживяха толкова разочарования. Това беше подарък за тях.”, заявавя “синята” легенда. Според неговата съпруга “Левски” става шампион и печели купи, винаги когато Наско се връща на “Герена”.

“Знам, че е така - казва голмайстор №1 на “Левски”. - Обяснявам си го с фантастичното поколение, с което започнах да играя в “Левски” през 1982 г. Имахме фантастичен отбор, който беше тенденциозно смазан, разбит и преименуван през 1985 г. Бяхме изхвърлени от футбола за дълго време. След това играх отново с друг изключително силен отбор през 90-те години. Разбира се, отчитам и моя принос. Звучи като хвалба, но като ръководител след това пак постигнах успехи.”

Сираков отговори на въпрос за скандалните думи на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев по повод слуховете, че мачът с “Левски” е бил уреден. Босът на “червените” каза: "С какво ще ме купи Наско, с голият си задник ли?"

“Гришата има абсолютно право, начинът за казване е един, но като цяло е прав. Никога не може да ме обиди това нещо, защото е истина. Нито аз, нито “Левски” можем да купим Гриша Ганчев. Той е един от олигарсите на прехода, много богат човек, бивш спортист . Много трудно някой може да си представи, че мач “Левски” - ЦСКА може да бъде купен. Поне в последните 40 години мога да гарантирам, че не съм си и помислял, че такова нещо може да се случи. Не коментирам противника, аз си гледам собствената градина, имаме много неща да си изкусуряване. Но съм сигурен, че “Левски” ще е по-силен следващата година, това мога да гарантирам.”

Сираков отрече да планира пътуване в Дубай за среща с бившия собственик на “Левски” Васил Божков. “Не съм казвал, че ще пътувам в Дубай и че ще се виждам с Божков. Това е спекулация. В Дубай обичаме да ходим на почивка с Илиана. Ако има нещо такова, първо ще се чуя с Васил Божков. Разговарях с него преди около два месеца, безмислено е да ходя в Дубай. Той потвърди пред мен, че никога няма да си поиска тези пари, които са дългове. На нас ни трябва за финансовия баланс тези дългове да бъдат отписани. Аз не мога да убедя инвеститор, че Васил Божков няма да си ги поиска. Нов собственик не търся, търсим всеки ден рекламодатели и спосори. “Левски” е трактивен, има голям интерес. Ако се появи сериозен инвеститор и реша, че това е хубаво за “Левски”, ще се допитам до левскарите и синята общност.”

Сираков разкрива, че никога не е получавал от “Левски” апартамент или кола, с каквито са се уреждали много негови колеги в миналото. “От “Левски” не съм получил и копче. Отговорът беше, че Илиана е получила апартамент и за това за мен няма да има”

Наско призна, че освен ловджия, вече е и гъбар. Неговата съпруга отдавна е свикнала със страстите му. “Аз съм дъщеря на ловджия, така че съм запозната с живота на жената на ловец - казва тя. - Правила съм заек по ловджийски, майка ми беше голяма кулинарка. Наско носи много хубави гъби от гората и той си ги готви. Когато се прибера вкъщи тотално изключвам от художествената гимнастика. Обичам тишината, спокойствието, да си чета нещо. Пандемията направи чудеса и бяхме толкова време заедно. Всяка внучка си прилича на себе си, много са интересни. Вкъщи съм много различна от медйния образ, кротка съм като агънце. Жената е създадена да дава любов, да е грижовна. В мъжа е силата, спокойствието. Достойнствата на Наско са твърде много, заради което се радваме на един много хубав семеени живот.”/24 часа

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648