Илия Груев: Баща ми е горд с мен!

Спорт 17.11.2022 15:22 Снимка: ДНЕС+

Илия Груев: Баща ми е горд с мен!

Халфът на германския "Вердер" Илия Груев може да се похвали със 100-процентов победен актив в националния отбор.

22-годишното момче дебютира за България при победата с 5:1 над Гибралтар. В следващите си 2 срещи тимът на сръбския селекционер Младен Кърстаич спечели срещу Северна Македония и Кипър.

Ето какво каза Груев след успеха като гост на островната държава:

"Не мисля, че много хора са вярвали, че можем да вземем трите мача. Показахме хубава игра. Играхме атакуващо и упражнихме преса.

Усещам, че треньорът разчита на мен, което е много хубаво. Чувствам се добре тук. Опитвам се всеки мач да се подобрявам във "Вердер". Радвам се, че играя на топ ниво. Чувството е хубаво.

Германия е втора моя държава и там съм израснал. Тръпката да играя за България е голяма. Хубаво е, когато баща ти е играл в националния отбор. Той е горд с мен. С Кръстаич си говорим на немски. За него съм чувал само хубави неща и знам, че е играл в Германия. Много е важно да искаме да бием във всеки мач.

Трябва да имаш цели и мечти. Вече няма лесни отбори в Европа. Унгария станаха първи в Лигата на нациите, а Сърбия сега са на световно. Хубавото при нас е, че не се гледа кой на колко години е. Важното е какви качества имаш и това се вижда на терена.

В националния както играем в Бремен, което на мен ми допада. Надявам се да върнем феновете по трибуните с хубави мачове"

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827