Халф на "Лудогорец": За първи път в живота си вкарах 2 гола в един мач

Спорт 18.08.2023 12:28 Снимка: ДНЕС+

Халф на "Лудогорец": За първи път в живота си вкарах 2 гола в един мач

Полският халф на "Лудогорец" Якоб Пьотровски беше много радостен от успеха на тима с 5:1 над "Астана" (Казахстан). На първо място защото двете попадения, които вкара, се помогнали да се класират за плейофния кръг на турнира срещу "Аякс" (Нид). 

"Много съм щастлив, че помогнах на отбора да премине в следващия кръг на турнира Лига Европа. И също така съм щастлив, защото за първи път в живота си вкарвам два гола в една среща. Но по-важното е, че помогнах.

Имам усещането, че контролирахме събитията на терена и през първото полувреме. Те направиха едно центриране и ни вкараха гол. Странно е след такъв развой да е 1:1. В общи линии демонстрираха 100-процентова ефективност.

В крайна сметка през второто полувреме подредихме състава си правилно в последната третина от терена и демонстрирахме самочувствие, което отговори на играта ни и демонстрирахме голова ефективност.

Вкарахме две ранни попадения, много бързи през втората част и това ни помогна. Но бяхме наясно от самото начало, че няма да става по-лесно за нас и мачът няма да ни бъде никак елементарен. Като цяло имахме контрол и то се усещаше, така че заслужихме победихме.

Ако питате мен, аз щях да си избера да играем с някой по-слаб съперник от "Аякс". Но ще трябва да покажем най-доброто от себе си, да играем по най-добрия възможен начин. Изправяме се срещу много голямо име. И наистина това ще бъде страхотен опит за нас, за целия отбор", сподели Пьотровски.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.27277
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.62941
USD USD 1 1.81448