Гуардиола след ремито с "Евертън": Направихме всичко, за да спечелим

Спорт 01.01.2023 19:23 Снимка: ДНЕС+

Гуардиола след ремито с "Евертън": Направихме всичко, за да спечелим

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изрази съжалението си от загубените две точки от тима при равенството 1:1 с Евертън, което остави „гражданите“ на 7 точки зад лидера Арсена във временното класиране във Висшата лига в Англия, пише агенция ДПА.

„Съперникът вкара фантастичен гол с първия удар в очертанията на вратата, който имаше, така че ние изиграхме добър мач. Разбира се, резултатът не е очакван, но това е футболът. Не се случва за първи път. Ние направихме всичко, за да стигнем до победата. Те също играха наистина добре“, коментира Гуардиола.

„Нарушиха малко ритъма ни, защото съдиите не бяха готови, но като цяло направихме всичко, за да спечелим. За съжаление, не успяхме“, добави испанският специалист.

„Ерлинг си заслужи жълт картон, да. Казах му да внимава, защото не можем да играем 10 срещу 11. Той беше ядосан от влизането в глезена му. Джак Грийлиш няколко пъти бе съборен, но нищо не се случи“, каза още Пеп Гуардиола, цитиран от БТА.

Двубоят бе коментиран и от мениджъра на "Евертън" Франк Лампард. Той вярва, че „характерът, отдадеността и битката“, която неговият тим е показал при равенството 1:1 срещу Манчестър Сити, са пример, който трябва да следва и занапред.

„Знаем колко са добри техните футболисти и в този сблъсък на 11 срещу 11 показаните характер, отношение и битка бяха много важни. Не сме имали сложен план за играта ни в защита, просто трябваше да си свършим работата и да продължим да се борим независимо от всичко“, заяви Лампард, цитиран от агенция „Ройтерс“.

„Заслужавахме точка от двубоя. Тя е наистина ценна за нас, защото дойде след поражението от Уулвърхемптън, където чувствах, че играем добре, но загубихме. Да вземем нещо от мача срещу шампионите и голямо постижение за нас, за момчетата“, каза още Франк Лампард.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822