Гуардиола подписа нов двугодишен договор със Сити

Спорт 20.11.2020 10:49 Снимка: ДНЕС+

Гуардиола подписа нов двугодишен договор със Сити

Пеп Гуардиола парафира нов договор с Манчестър Сити. Настоящият контракт на мениджъра на „гражданите“ изтичаше в края на този сезон, но новата сделка ще го остави на „Етихад“ до края на сезон 2022/23. По този начин испанският специалист ще изкара седем години в тима на „небесносините“.

Удължаването на договора на Пеп е естествена следваща стъпка в пътешествието, което еволюира през последните години. То е продукт на взаимно доверие и уважение, което съществува между него и целия клуб. Преподписването е ясен знак и за стабилността и креативността в сърцето на нашите футболни операции. Най-важното е, че е доказателство за футболната структура и философия, която е изграждана повече от десетилетие, и за които той допринесе изключително много. Сигурен съм, че всички фенове на Сити споделят моето задоволство относно новото споразумение и са нетърпеливи относно вълнуващото бъдеще, което ни чака“, сподели президентът на клуба Калдун Мубарак в изявление на „гражданите“.

Според информациите Сити са дали време на Гуардиола да обмисли предложението по време на международната пауза, като ръководните лица в клуба са били готови да изчакат до януари, за да чуят окончателния му отговор. Но вече всички са щастливи от това, че 49-годишният испанец ще остане в Манчестър за още два сезона. Говорейки миналия месец, Гуардиола намекна, че бъдещето му в Сити зависи от представянето този сезон, казвайки: „Изключително щастлив съм тук, доволен от престоя си в Манчестър и да се надяваме, че ще свърша добра работа през тази кампания, за да остана по-дълго“. Но независимо от десетото място в класирането и факта, че тимът е на шест точки от върха, Гуардиола обвърза дългосрочното си бъдеще с „гражданите“.

Откакто пристигнах в Манчестър Сити, ме накараха да се почувствам като у дома си – всички от клуба, града, играчите, персонала, привържениците, президента и собственика. Оттогава насам постигнахме страхотни успехи заедно, отбелязахме голове, спечелихме мачове и трофеи, и сме много горди от тези триумфи. Да имаш такава подкрепа е най-доброто, което може да получи един мениджър. Имам всичко, от което имам нужда, за да си върша добре работата – не мога да опиша колко съм признателен на собственика, президента, Феран и Чики за гласуваното доверие да остана още две години тук след края на сезона. Предизвикателството пред нас е да продължим да се подобряваме и да еволюираме, и съм много развълнуван да помогна на Сити да постигне това“, каза самият Гуардиола в изявление на клуба.

Под негово ръководство Сити спечелиха на два пъти Висшата лига, веднъж ФА Къп, три пъти Купата на Лигата и два пъти Къмюнити Шийлд. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.26558
RON RON 10 3.93084
TRY TRY 100 5.65362
USD USD 1 1.83957