Григор Димитров запази 20-ото си място в световната ранглиста и тази седмица

Спорт 09.05.2022 14:40 Снимка: ДНЕС+

Григор Димитров запази 20-ото си място в световната ранглиста и тази седмица

Той се представи отлично на "Мастърс"-а в Мадрид, където записа първите си две победи от 4 години насам в испанската столица и по този начин прибави нови 80 точки към актива си. Те се оказаха недостатъчни за ново изкачване в подреждането, но добрата новина е стопяването на разликата с испанците Роберто Баутиста Агут и Пабло Кареньо Буста, които са пред него в класацията.

В момента Григор се намира в Рим и ще вземе участие за втора поредна седмица на събитие от сериите "Мастърс", което е отлична възможност за прогрес в ранкинга, тъй като през миналата година отпадна още на старта и няма точков актив за защитаване.

Изкачване с 12 позиции в ранглистата направи втората ни ракета Димитър Кузманов, който изпрати отлична седмица. На Чалънджъра в Прага той надви втория поставен Нуно Боржеш и бившия световен номер 45 Максимилиан Мартерер, за да достигне полуфиналите, където след близо 3-часова битка напусна надпреварата. Българинът се завърна в топ 200 и вече заема 194-то място. Пловдивчанинът през новата седмица ще участва на Чалънджъра в Загреб, който му се явява последна подготовка преди да се включи в квалификациите на Ролан Гарос.

Александър Лазаров не е играл от средата на миналия месец, но въпреки това се изкачи с три позиции до №406. Александър Донски, който допусна поражение на пресявките в Сплит, но от днес заема върховото си класиране под формата на 525-ти в ранглистата. В хода на седмицата Адриан Андреев отново бе принуден да се откаже поради травма, но за негова радост не подлежи на отстъпление в ранкинга и запазва позицията си на трета ракета на България./НовСпорт

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911