Григор Димитров: Това бяха щастливи сълзи, горд съм

Спорт 06.11.2023 18:30 Снимка: ДНЕС+

Григор Димитров: Това бяха щастливи сълзи, горд съм

"Горд съм. Това бяха щастливи сълзи", така Григор Димитров обясни защо е бил разстроен след вчерашния мач с Новак Джокович. 

Димитров написа своята приказка на Мастърса в Париж и ще завърши годината като 14-и в света. Той загуби финала с Новак Джокович, но въпреки разочарованието, първата ни ракета призна, че е много щастлив се чувства с постигнатото, предаде Gong.

"Не искам да бъда прекалено негативен към себе си. Свърших много сериозна работа и съм благодарен отново да бъда на толкова голям финал, след като минаха толкова години. Трябва с екипа ми да оценим какво сме свършили и да продължим напред. Налага се да преоценя толкова много неща за себе си. Вярата винаги е била в мен, но явно трябваше да си припомня някои неща. Не говоря само за вярата в играта си, а и за цялата работа, която влагам", каза Димитров.

"Бяха много предизвикателни седмици, като не е никак лесно да постигнеш всичко това и да бъдеш всеки един ден в пикова форма, но успях да го сторя с помощта на отбора ми и съм изключително горд. Малко почивка сега няма да навреди на никого", заяви той.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549