Григор Димитров: Аз съм от възрастните, но опитът помага

Спорт 03.07.2023 13:58 Снимка: ДНЕС+

Григор Димитров: Аз съм от възрастните, но опитът помага

Играх с три поколения състезатели и го оценявам. Има какво да научиш от всеки играч, без значение дали е много по-млад, или по-възрастен. Аз съм вече от по-възрастните, но имам много опит, работил съм много и мога да го използвам, когато имам нужда.

Това сподели Григор Димитров преди началото на “Уимбълдън”. Българската звезда в тениса направи тренировки със Себастиан Корда и Алекс де Минор.

Прекрасно е да бъда отново тук, не само на тревата, но и на познато място. Винаги ми харесва да съм тук, наслаждавам се на атмосферата, на “Уимбълдън”, на кортовете, на всичко наоколо. Играл съм толкова много мачове, които можеха да завършат по друг начин. Играх със Стан (Вавринка) няколко пъти в началото на турнира, с Роджър, с Новак. Губил съм мачове, които не е трябвало да губя, но винаги ми е било интересно на корта. Не е нужно да се връщам прекалено често в миналото, всяка година е различна. Докато тялото ми се чувства добре, докато съм оптимистично настроен, всичко може да се случи. Трябва да намериш баланса между оптимизъм и спокойствие. Всичко може да се случи - да отпаднеш в първия кръг или да спечелиш луд мач в пет сета. Просто искам да бъда максимално добре подготвен за това, което ми предстои. Тази година изиграх първия си финал от 5 години. В момента като че ли започвам наново, а съм вече 14 години в професионалната верига”, коментира Димитров.

Утре той трябва да изиграе първия си мач срещу дебютанта от квалификациите Шо Шимабукуро (Яп). В последните си четири участия в този турнир от “Големият шлем” Григор има само една победа - срещу испанския ветеран Фернандо Вердаско през 2021 г.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822