Гонзо: Лудогорец е отбор извън българските стандарти

Спорт 12.07.2020 09:08 Снимка: ДНЕС+

Гонзо: Лудогорец е отбор извън българските стандарти

"Ако взимаш 20,000 евро, трябва да си класен, а не такива, каквито виждаме в Левски"

Левски е щял да надмине Лудогорец, ако предишният собственик на тима – Васил Божков, е останал в клуба. Това мнение изрази специално за Канал 3 Георги Иванов. Спортният директор на Локомотив Пловдив, и легенда на „сините”, коментира и големите разходи на Левскиза изминалата година, като ги определи като неоправдани по отношение на селекцията.
 
„Ако Левски беше продължил при Божков, при когото се наляха пари… Да, не уцелиха с футболисти, но ако бяха продължили така, щяха да надминат Лудогорец. В последните години Лудогорец изостава игрово”.
 
„Лудогорец е отбор извън българските стандарти. Парите не играят, но с тях купуваш качествени играчи”.
 
Гонзо коментира и изхарчените 25 млн. лева в Левски за една година:
 
„Като сравня тези пари с бюджета на Локомотив, това са много пари. Проблемът на Левски бе, че не намери правилните футболисти като качества. Ако взимаш 20,000 евро, трябва да си класен, а не такива, каквито виждаме в Левски. „Сините” нямат класа в играчите, ако ги имаше, щеше да продаде двама за 5 млн. и да се изплати на останалите”.
 
„Левски и ЦСКА ще бъдат като нас, като останалите отбори. Техният комфорт е във феновете. Никой съдия не остава безразличен, когато има 15,000 фена на стадиона”.
 
Може ли Георги Иванов да се завърне на пост при „сините”?
 
„Това са хипотетични неща. Имаме планирани неща. Може да се каже, че за мен Локомотив е като баща. Човек пораства, жени се и има нова любов, но продължава да обича и родителите си. Във времето, разбира се, съм се изградил в Левски. Но може ли някой да те пита кой обичаш повече – майка си или жена си? Същото е с Локомотив и Левски”.

CHF CHF 1 1.82056
GBP GBP 1 2.17694
RON RON 10 4.04473
TRY TRY 10 2.28993
USD USD 1 1.65987