Гонзо: Българин ще води националите, преговаряме с няколко треньора

Спорт 26.10.2023 15:22 Снимка: ДНЕС+

Гонзо: Българин ще води националите, преговаряме с няколко треньора

Решението за уволнението на селекционера Младен Кърстаич е било взето единодушно на Изпълкома на БФС, а български треньор ще поеме националите от 1 ноември. Това обяви на пресконференция в "Бояна" техническият директор на централата ни Георги Иванов-Гонзо.

"Всички сме разочаровани. Преговаряме с треньор, на финалната права сме. На 1 ноември ще бъде обявен новият селекционер.

Преговаряме с няколко треньора. Не е само един. Целта ни е да намерим най-добрия треньор, за да може България да се представя на ниво.

Не сме доволни от резултати през тази една година. Опитахме се да подмладим отбора, но всички знаем, че в спорта най-важни са резултатите.

Отборът се престави добре чисто игрово в мача с Литва като гост и Сърбия у дома. Натежа мачът у дома с Литва. Един треньор го държат резултатите. Ако нямаш резултати, ръководството няма как да е доволно, независимо какво правиш", заяви Гонзо.

"Очакванията към новия селекционер са да стабилизира отбора, да продължим линията с млади футболисти в състава. Надявам се да има резултати. Смятам, че имаме по-добри играчи, отколкото показват резултатите.

Кърстаич беше чужденец, на когото разчитахме да ни класира на европейско първенство. В първите мачове се представихме добре и те дадоха надежда, че нещо се случва. Може би самите футболисти не бяха готови за изискванията, които имахме. Не може да мислим да назначаваме треньор чужденец, след като такъв се провали.

Всеки човек в България има право на мнение. Ние се съобразяваме с мнението на феновете. Когато нямаш успехи и нормално да има натиск. Не е нормално да се агитира за бунтове и безредици, когато играе националният отбор", каза още Иванов.

С последното пловдивчанинът визира готвения протест за 16 ноември, когато е европейската квалификация с Унгария в София. Той ще иска оставката на ръководството на БФС.

CHF CHF 1 2.00413
GBP GBP 1 2.2865
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.64706
USD USD 1 1.82822