Гол в последната минута доближи Левски до плейофите

Спорт 05.08.2022 07:59 Снимка: ДНЕС+

Гол в последната минута доближи Левски до плейофите

„Левски“ победи „Хамрун Спартанс“ и с 1:0 в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите.

"Сините" взеха успеха след гол на Филип Кръстев в самия край на мача.

„Левски“ влезе с преса в мача. Още в 3-ата минута домакините сбъркаха при изнасянето на топката. Уелтън открадна и стреля от границата на наказателното поле, но защитник отклони в ъглов удар. Филип Кръстев центрира на близката греда. Билал Бари засече, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

Пет минути по-късно Георги Миланов изведе в коридор Уелтън. Бразилецът се опита да прехвърли технично вратаря Хенри Бонело, но стражът на малтийците успя да спаси.

В 10-ата минута „Левски“ получи шанс да излезе напред в резултата. При центриране от ъглов удар Матю Гуиламлер задържа с две ръце Билал Бари. Главният съдия Вили Делажод посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби Филип Кръстев, но халфът нацели десния страничен стълб.

Десетина минути по-късно Уелтън проби отляво, навлезе навътре и опита удар в близкия ъгъл, но топката премина покрай целта.

Половин час след началото „Хамрун“ създаде първата си голова опасност. Додо получи шанс да стреля с галва, но Николай Михайлов внимаваше и изби в ъглов удар с една ръка.

В 38-ата минута Цунами засече с глава, но прати топката покрай вратата.

В края на първата част Хосе Кордоба извърши нарушение срещу Джони в близост до наказателното поле. Роко Прша опита да изненада Михайлов с директен удар, но капитанът на „Левски“ успя да боксира.

В 60-ата минута Джони беше изведен отдясно, навлезе към вътрешността и подаде по земя към Додо. Нападателят засече от близка дистанция, но Николай Михайлов реагира и с крака спаси гол.

В 68-ата минута Кръстев намери Билал Бари пред наказателното поле. Нападателят беше с гръб към вратата и заложи топката на Уелтън, който стреля технично, пращайки топката над напречната греда.

В 77-ата минута удар на Филип Кръстев от границата на наказателното поле беше блокиран от защитник. Минута по-късно влезлият от резервната скамейка Марин Петков също опита мерника си, но не намери целта.

След твърда битка и разменени положения до края Филип Кръстев реализира победно попадение в края.

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827