Фен мушна пръст в задните части на нападател на "Севиля", докато хвърля тъч

Спорт 06.02.2024 18:37 Снимка: ДНЕС+

Фен мушна пръст в задните части на нападател на "Севиля", докато хвърля тъч

"Севиля" призова Ла Лига да предприеме действия, след като крилото Лукас Окампос получи среден пръст в задните части, докато хвърля тъч от фен в младежка възраст, се казва в позиция на клуба от Андалусия.

Инцидентът се разигра в 32-ата минута на мача с "Райо Валекано" в Мадрид, завършил 2:1 за гостите, когато Окампос отиде да вземе топката край страничната линия. Аржентинският футболист веднага информира съдията, че е опипван "неуместно". Самата среща се забави с 2-3 минути, след като аржентинският футболист реагира вербално на момчето, докато от публиката не му останаха длъжни.

"Бихме искали да изразим нашето отвращение от инцидента. Лукас Окампос беше обект на неприлично и напълно неуместно действие от страна на фен на домакините. Надяваме се, че ще бъдат взети подходящите мерки, които присъстват в дисциплинарните правила, за да не се случват такива неща отново. Още повече, че това става до футболния терен. Вече изпратихме протеста си в Ла Лига", се казва в изявление на ръководството на "Севиля".

От "Райо Валекано" вече заявиха, че инцидентът е "в разрез с техните ценности като футболен клуб" и че работят по идентифицирането на фена.

Окампос заяви, че иска Лигата "да се отнесе толкова сериозно към този случай, колкото към расизма". "Запазих спокойствие, защото имам две дъщери. И се надявам това да не им се случва да го виждат в бъдеще. Всички знаем какво ще стане, ако това се случи в женския футбол", заяви 29-годишният футболист.

CHF CHF 1 1.9984
GBP GBP 1 2.28811
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.63567
USD USD 1 1.82481