Федерер се оттегли от участие на Ролан Гарос

Спорт 06.06.2021 19:37 Снимка: ДНЕС+

Федерер се оттегли от участие на Ролан Гарос

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер се оттегли от участие на Ролан Гарос преди осминафиналния си мач с италианеца Матео Беретини, който трябваше да се играе утре. Вчера 39-годишният швейцарец постигна трудна четирисетова победа над германеца Даниел Кьопфер, след което призна, че може и да не продължи участието си в Париж, за да не рискува контузия, тъй като за него това е първи турнир от Големия шлем от близо година и половина насам.

"След консултации с моя екип реших, че трябва да се оттегля от Ролан Гарос. След две операции на коляното и повече от година рехабилитация за мен е важно да слушам тялото си и да внимавам да не прекаля с натоварването по пътя си към възстановяване. Изключително радостен съм, че успях да изиграя три мача. Няма по-хубаво чувство от това да съм отново на корта", сподели Федерер.

Още преди няколко седмици носителят на 20 титли от Големия шлем призна, че голямата му цел през този сезон ще е силно представяне в Уимбълдън и сезонът на клей ще бъде подготовка за това. Само след седмица Федерер ще участва в турнира на трева от сериите АТП 500 в Хале, а Уимбълдън стартира на 28 юни.

Отказването на Федерер означава, че за първи път в кариерата си Беретини ще играе четвъртфинал на Ролан Гарос, като там ще срещне световния номер 1 Новак Джокович или сънародника си Лоренцо Музети./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911