Джокович: Не съм против ваксините, подкрепям свободата на избора (Видео)

Спорт 11.12.2023 16:08 Снимка: ДНЕС+

Джокович: Не съм против ваксините, подкрепям свободата на избора (Видео)

Лидерът в световната ранглиста в тениса Новак Джокович не е против ваксините, а просто подкрепя свободата на избора. Това споделя самият той в интервю за предаването "60 минути" на американската телевизия CBS.

Припомняме, че през януари 2022 г. Джокович беше депортиран от Австралия и пропусна турнира от Големия шлем заради отказ да се ваксинира, което беше задължително условие за влизане в страната.

"Хората ме обявиха за антиваксър, а аз не съм такъв. Не съм противник на ваксините. Аз подкрепям ваксините както подкрепям свободата на избора", казва Джокович.

Джокович споделя и за отношението си към Роджър Федерер и Рафаел Надал. В началото на кариерата си се е чувствал дори уплашен от тях преди големите мачове.

За Джокович състезанието започва далеч преди да бъде ударена първата тенис топка.

"В началото на кариерата си не осъзнавах как всичко това е част от сценарий? Така че се плашех от това", споделил Джокович. "Но това също така ме мотивира да правя нещата сам и да показвам, че съм готов. Готов съм за битка, за война."

Джокович е твърдо решен да остане в играта и казва, че децата му - 6-годишната Тара и 9-годишният Стефан - са част от мотивацията му да продължи.

Но най-доброто средство за удължаване на кариерата са новото поколение съперници, които да държат Джокович нащрек, като 20-годишния Карлос Алкарас, единственият играч, победил Джокович на голям турнир тази година.

Джокович споделя, че испанецът е толкова завършен играч, колкото не е виждал от много време насам. Загубата от него на Уимбълдън е била зареждаща.

"Толкова много ме вбеси, че трябваше да спечеля всичко на американска земя, което и направих", казва Джокович.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549