Димитров е за първи път на осминафинал в Париж след отказ на Карбайес Баена

Спорт 03.10.2020 20:00 Снимка: ДНЕС+

Димитров е за първи път на осминафинал в Париж след отказ на Карбайес Баена

Григор Димитров достигна осминафиналите на Ролан Гарос, след като надви Роберто Карбайес Баена след 6-1, 6-3 и отказ на испанския тенисист.

Първата ни ракета изигра отлични първи два сета, в които даде четири гейма на своя опонент за малко над час игра. След края на първата част Карбайес Баена поиска медицински таймаут, като видимо усещаше затруднения при придвижването си на корта, вероятно изморен след тежката битка в пет сета с Денис Шаповалов в предишния кръг.

“В самото начало на загрявката видях, че не е добре физически, трябваше просто да вкарвам топката в корта и да бъда концентриран. Мач като мач, в момента трябва да погледна през тази седмица какво съм тренирал, някои неща от последните мачове, мисля, че всичко в играта ми е налице, важно е да поддържам това ниво, нищо повече. И преди съм бил във втора седмица на други турнири от Шлема, обстоятелствата са много различни за всеки от нас – работи с това, което имаш. С всеки един ден трябва да се свиква с обстановката, така че много е различно, просто трябва да си фокусиран и да останеш със себе си, просто трябва да играя така и да продължавам напред“, сподели той в интервюто си след края на срещата.

29-годишният хасковлия „счупи каръка“ в Париж, след като при изминалите си три участия приключваше с участието си неизменно в трети кръг. Димитров стана 25-ият тенисист в историята на спорта с поне осминафинал във всеки един от четирите турнира от Големия шлем. Следващият му съперник в спор за място на четвъртфиналите във френската столица се казва Стефанос Циципас. Първата ракета на Гърция достигна до осминафиналите също след преднина от два сета и отказ на неговия съперник Аляж Бедене от Словения – 6-1, 6-2, 3-1.

Двамата с Григор нямат официален двубой помежду си. Унгарецът Мартон Фучович пък триумфира в три сета над бразилеца Тиаго Монтейро и е следващият съперник на шампиона от Хамбург Андрей Рубльов. /БГНЕС

CHF CHF 1 2.01134
GBP GBP 1 2.2729
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.62332
USD USD 1 1.83233